Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Увага – найкращий подарунок!

Війна – це лихо, яке охоплює все на своєму шляху, калічить мільйони доль та життів, несе непоправну шкоду здоров’ю людини. Велика кількість солдат, які воювали за Перемогу, стали інвалідами, адже мало не щодня мужньо боролися під свистом ворожих куль, під вибухами снарядів та бомб. І лише диво могло врятувати хоч одного з них від нещастя. Чимало наших героїв помирали від ран та травм вже після війни, не менш їх «миряться» з інвалідністю протягом всього життя та попри все намагаються відчути смак свободи та миру, які вибороли ціною власного здоров’я.

У переддень Великої Перемоги у районі представники влади, ветеранських організацій, школярі з привітаннями та подарунками завітали додому до сивочолих учасників бойових дій, інвалідів Великої Вітчизняної війни, які, на жаль, за станом здоров’я не мають змоги відзначати свято сповна, зустрітися з бойовими товаришами, покласти квіти до меморіалів…

З подарунками, а саме продуктовими наборами, та привітаннями поспішали до героїв-визволителів голова райдержадміністрації Сергій Грачов, голова районної ради Сергій Джуган та їх заступники Денис Калінін та Анатолій Кравець. Спершу керівники району завітали у с. Балки та разом з сільським головою Марією Радченко та головою ветеранської організації села Валентиною Гончаренко відвідали Данила Денисовича Касьянова. У дворі під рясним цвітінням бузку зустрічав гостей 91-річний ветеран, інвалід війни. Хоч здоров’я у Данила Денисовича і слабке він все одно радіє життю та посміхається, адже, як там не тяжко, а Перемогу, таку жадану, все ж здобули, та й на старість про його подвиг не забувають!

А у Дніпрорудному керівники району разом з секретарем Дніпрорудненської міської ради Іриною Ручкою та головою територіальної організації ветеранів Лідією Козловою відвідали Віктора Єгоровича Пермінова, Івана Гавриловича Широбокова та Івана Антоновича Сітніченка. Колишні мужні солдати, а сьогодні, не менш мужні, дідусі-ветерани, інваліди війни дуже зраділи, що до них завітали поважні гості та привітали їх зі святом. Їм було приємно відчути до себе увагу та небайдужість влади, і не стільки гріли душу подарунки, як щирі слова!

З не меншою радістю очікували гостей і у Василівці. Петро Петрович Дон, Сергій Пилипович Житков, Єлизавета Павлівна Кірпічова та Григорій Васильович Залевський радо вітали керівників району та голову ради ветеранів м. Василівка Лідію Слободян у своїх помешканнях. Не дивлячись на підірване здоров’я та фізичний стан, визволителі з бадьорим настроєм та задоволенням поговорили з гостями по душам: розповідали про воєнні роки, про свою незавидну участь у війні…

Гордість та радість охоплює, коли спілкуєшся з такими мужніми людьми. Попри все, що їм довелося пережити у житті, попри вік (адже багатьом ветеранам уже за 90 років) – вони добре тримаються, не втрачають свого славного звання «Захисник Вітчизни» і подають нам гідний приклад для наслідування. Ми вдячні вам за Перемогу! Ваш подвиг завжди буде у наших серцях, у серці нашого народу!

Анна ШАПОВАЛОВА

 

 

понеділок, 14 Травня 2012 15:35 | Переглядів: 890

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]