Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Підтримка ВПО – важливе питання

За даними Міністерства соціальної політики нині в Україні нараховується більш, ніж 1 700 000 тисяч тільки офіційно зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб (ВПО). До того ж більшість з них становлять жінки і діти. Саме ця категорія ВПО стикається з безліччю економічних, соціальних, правових та інших проблем – житло, робота, опалення, одяг, продукти харчування,

відновлення особистих документів, охорона здоров’я, освіта тощо. 30 та 31 січня поточного року пройшов дводенного семінару для представників державних установ Запорізької області, організований БО «Всеукраїнський благодійний фонд «ГОРЄНІЄ» за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ за темою: «Проблеми соціально-правового характеру, що виникають у внутрішньо переміщених осіб на новому місці проживання».

Участь у навчанні прийняли фахівці центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги, Управління праці та соціального захисту, МНС тощо. У заході також взяли участь керівники державних установ області, а саме директор Департаменту соціального захисту населення Запорізької обласної державної адміністрації Ігор Міщан, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Запорізькій області Павло Наливайко, заступник керівника ГУ Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Запорізькій області Микола Головань.

Начальник Василівського бюро правової допомоги Лопухов Валентин, що також брав участь у семінарі, розповів: «На тренінгу були розглянуті окремі питання, серед яких особливості роботи з ВПО при їх безпосередньому зверненні; проблеми соціального характеру, з якими стикаються особи під час переїзду на нове місце проживання; проблеми правового характеру, що виникають у людей на новому місці проживання/перебування та законодавче врегулювання щодо реєстрації, поселення та проживання ВПО. Під час спільного обговорення зазначених проблем розроблено найбільш дієві механізми вирішення цих проблем.

Другий день семінару було присвячено основним змінам в законодавстві, що стосуються прав та обов’язків ВПО; огляду судової практики у справах щодо захисту прав ВПО; обговоренню механізмів координації між державними установами щодо допомоги ВПО та пропозицій щодо внесення змін до чинних нормативно-правових актів, що стосуються даного кола осіб.

Психологи БО «ВБФ «ГОРЄНІЄ» розібрали з учасниками особливості психологічного стану ВПО та взаємодії і побудови конструктивних взаємовідносин з цією категорією осіб. Також були розглянуті конкретні рекомендації для зниження напруги у роботі з ВПО.

Проведення зазначеного заходу мало важливе значення, адже під час обговорень були окреслені основні проблемні питання, з якими звертаються ВПО з урахуванням специфіки Запорізького регіону та представлено кращі практики вирішення таких питань. А розроблена модель координації всіх залучених організацій в процес надання допомоги ВПО та напрацьовані під час семінару рекомендації щодо створення нових та внесення змін в існуючі програми, які регулюють надання такої допомоги, допоможуть якісніше надавати різнобічну допомогу цій складній категорії громадян з величезною купою проблем».

 

п'ятниця, 03 Лютого 2017 10:47 | Переглядів: 540

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]