Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Правова допомога особам, що виїжджають із зони проведення АТО

В зв’язку з загостренням ситуації на Сході України у Запорізькій області збільшилася кількість осіб, що виїжджають із зони проведення АТО. Вимушена міграція – це складна життєва ситуація. Минуле життя зі всіма його надбаннями розірване, а перспективи майбутнього не визначені. Негативними наслідками цього може бути ворожнеча до нового оточення, міжгрупові конфлікти, зростання рівня злочинності, пасивність й соціальна ізоляція.

Для нівелювання можливих негативних наслідків, Василівське бюро правової допомоги надає роз’яснення для осіб, які вимушені були покинути своє місце проживання в результаті збройного конфлікту, щодо отримання статусу внутрішньо переміщеної особи (ВПО).

Факт внутрішнього переміщення підтверджується довідкою про взяття на облік ВПО, що діє безстроково (крім певних випадків, що передбачають скасування дії довідки про взяття на облік ВПО).

Для отримання довідки про взяття на облік ВПО така особа звертається із заявою до відповідного структурного підрозділу з питань соціального захисту населення за місцем проживання. Заява ВПО подається особисто, а дітьми, дітьми-сиротами, дітьми, позбавленими батьківського піклування, недієздатними особами або особами, дієздатність яких обмежено, — через законного представника. У випадку відсутності законного представника у дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування, або якщо діти прибувають без супроводження, таку заяву від їх імені подають органи опіки та піклування, що розташовані за місцем виявлення таких дітей.

Студенти, які здобували певний освітньо-кваліфікаційний рівень та мали реєстрацію місця проживання в гуртожитках, після зняття з реєстрації також мають право на отримання довідки про взяття на облік ВПО у випадку, якщо не бажають повернутися до попереднього місця проживання.

Разом із заявою заявник подає документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, або документ, що посвідчує особу та підтверджує її спеціальний статус (документ що посвідчує особу).

У разі наявності в документі, що посвідчує особу, відмітки про реєстрацію місця проживання на території адміністративно-територіальної одиниці, з якої здійснюється внутрішнє переміщення, довідка про взяття на облік ВПО або рішення про відмову у видачі довідки з обов'язковим зазначенням підстави відмови, підписане керівником уповноваженого органу, видається заявнику в день подання заяви.

У разі відсутності в документі, що посвідчує особу, відмітки про реєстрацію місця проживання на території адміністративно-територіальної одиниці, з якої здійснюється внутрішнє переміщення, заявник надає докази, що підтверджують факт проживання на території цієї адміністративно-територіальної одиниці, на день виникнення обставин, що спричинили внутрішнє переміщення (військовий квиток з відомостями про проходження військової служби, трудова книжка із записами про здійснення трудової діяльності, документ, що підтверджує право власності на рухоме або нерухоме майно, свідоцтво про базову загальну середню освіту, атестат про повну загальну середню освіту, документи про професійно-технічну освіту, документ про вищу освіту (науковий ступінь), медичні документи, фотографії, відеозаписи тощо).

У цьому випадку уповноважений орган зобов'язаний розглянути заяву про отримання довідки про взяття на облік ВПО протягом 15 робочих днів та прийняти рішення про видачу заявнику довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи або про відмову у видачі довідки з обов'язковим зазначенням підстави відмови, яке підписується керівником цього органу.

 

 

вівторок, 07 Лютого 2017 15:14 | Переглядів: 576

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]