Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

На допомогу захисникам Батьківщини

В Василівському бюро правової допомоги відбулася робоча зустріч з заступником голови Консультативної ради учасників АТО Хужиним Сергієм Борисовичем. Під час зустрічі були обговорені найбільш болючі питання, що хвилюють бійців. Чимало учасників бойових дій на Сході України повернулися звідти маючи поранення чи каліцтва. Однак вони не завжди знають, як отримати належну їм допомогу. З метою надання відповіді на ці питання, начальник бюро Лопухов В.А. надав для учасників бойових дій електронний варіант інформаційної брошури «На допомогу захисникам Батьківщини. Права і пільги для учасників АТО та членів їх сімей – підстави та порядок отримання, рекомендації, довідкова інформація».

Ця брошура була підготовлена за підтримки компанії FMI Міністерством соціальної політики України для безкоштовного поширення серед українських бійців.

Лопухов В.А. наголосив на змінах, які відбулися в законодавстві України щодо надання безоплатної правової допомоги учасникам бойових дій. Так, сьогодні ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, яка включає в себе: захист; здійснення представництва інтересів цих осіб в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру. Також право на отримання безоплатної правової допомоги за рахунок держави, що включає в себе представництво інтересів й складання документів процесуального характеру, тепер мають й особи, які тільки звернулися для отримання статусу особи, на яку поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» – до моменту прийняття рішення про надання такого статусу.

На завершення зустрічі Сергій Хужин подарував працівникам бюро прапор України, який майорів на фронті над позиціями українського війська.

 

 

вівторок, 07 Лютого 2017 15:15 | Переглядів: 557

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]