Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

І подвигом, і пам’яттю живі!

20 лютого у фойє адмінбудівлі Василівської районної ради відбувся урочисто-поминальний захід до Дня вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні. У заході взяли участь голова районної ради Денис Калінін та голова районної державної адміністрації Валерій Кошеленко, заступник голови районної ради Андрій Дашковський, заступник голови райдержадміністрації Василь Зайцев, 

депутати районної ради, виконавчий апарат районної ради, керівники та представники трудових колективів, структурних підрозділів райдержадміністрації, представники політичних партій та громадських організацій, громадські активісти. Історія України мала багато трагічних періодів. Коли свобода і навіть сам факт існування українського народу опинявся під загрозою. Але завжди в такі періоди найкращі сини і дочки України ставали на захист своєї землі, своєї держави, своїх співвітчизників.

Так було і за княжої доби. Так було і за часів Козаччини. І за часів боротьби за незалежність 1917-1921 років.

І під час Другої світової. І на початку 1990-х.

Нині знову прийшов цей час - час вибору між свободою та рабством, світлим майбутнім та темним минулим, справедливістю та тиранією.

На Майдані пліч-о-пліч стали українці і євреї, росіяни та вірмени, грузини і білоруси.

Їх об'єднала українська земля та бажання жити у вільній країні.

Спочатку вони вимагали право вибору. Потім їм довелось вимагати права жити. І хоч кулі снайперів - це вагомий аргумент, але ні кулі, ні гранати, ні нелюдська жорстокість не змогли перемогти цих людей. Вони гинули, та не здавались...

Так на Майдані з'явилась ще одна сотня - Небесна. Для України це найголовніша, найпливовіша сотня. Кожен із них заплатив за свої переконання найвищу ціну - життя. І для нас є святим обов'язком гідно вшанувати Героїв. Щоб ми пам'ятали - хто і за що загинув. Щоб ми їх не зрадили.

Темні часи пройдуть. Буде колоситись хліб. Будуть сміятись діти. Буде жити Україна.

Але віднині небесне воїнство поповнилось ще однією сотнею. Небесною сотнею.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих Героїв Небесної Сотні та загиблих воїнів-земляків у зоні проведення Антитерористичної операції на Сході України.

Ніколи українці не забудуть подвигів своїх героїв. Їх мужній вчинок змінив життя усієї країни. Від півночі до півдня цього дня лунає Гімн та «Слава Україні!».

 

 

 

 

понеділок, 20 Лютого 2017 10:44 | Переглядів: 494

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]