Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Костянтин Бриль відвідав Василівський район

23 лютого голова Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль перебував з робочою поїздкою у Василівському районі. Насамперед він ознайомився з роботою відновленого дошкільного навчального закладу «Сонечко». Як повідомила завідувач закладу Ольга Бойко, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України у 2013 році Василівському району була виділена субвенція з державного бюджету на об’єкт «Капітальний ремонт дитячого садочка "Сонечко" на загальну суму 4 мільйони 882,820 тисячі гривень. За ці кошти було проведено демонтаж даху, вікон, підлоги, дверей, сантехніки, водоканалізаційної мережі; замінено систему водопостачання, каналізації, електромережі, проведено роботи з установки газового опалення; утеплено зовнішні стіни; придбано меблі та інвентар.

З 1 вересня 2015 року ДНЗ «Сонечко» Балківської сільської ради відновив свою роботу. Проектна потужність ясел-садка загального розвитку чотири групи на 75 місць. Станом на 1 січня 2017 у закладі виховується 101 дитина, з них до трьох років - 23 дитини, три роки та старші - 78.

Костянтин Бриль зауважив, що нині в селі проживає близько 5 тисяч жителів, тож для розвитку території дійсно потрібно збільшити кількість дитячих закладів.

- Цей заклад є яскравим прикладом ефективного використання державних коштів. Місцева влада довела, що може якісно освоювати гроші держбюджету. Завжди приємно бачити, коли бюджет працює на благо громади і особливо дітей, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Приділив увагу очільник регіону і ходу реконструкції будинку творчості Балківської сільради. Як повідомила Балківський сільський голова Марина Радченко, цей заклад є комунальною власністю. У 2015 році сільрада придбала будівлю колишнього радгоспу «Балки» для реконструкції та відновлення закладу культури та творчості. Першим етапом було проектування реконструкції покрівлі будинку. На цей час сільрадою підготовлено розрахунки, згідно з якими загальна кошторисна вартість у поточних цінах станом на 20.06.2016 склала 1 мільйон 246 тисяч 123 гривні. Оскільки власних коштів місцевого бюджету на цей час недостатньо для проведення необхідних робіт, районна влада спільно з сільрадою намагаються вирішити питання позитивно, розглядається можливість здійснення реконструкції об’єкта за рахунок субвенції з Державного бюджету на компенсацію ризику населення та субвенції місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій Василівського району.

За словами Костянтина Бриля, реконструкція цього об'єкта має бути завершена.

- Балківський будинок творчості знаходиться в такому стані вже близько 20 років. Вважаю, що до його відновлення має приєднатись і влада регіону, і народний депутат України, обраний від цього округу. Наскільки мені відомо, Володимир Бандуров нині працює над тим, щоб законодавчо розширити території, яким виділяються кошти на компенсацію ризику населення, що проживає поблизу атомної електростанції. А в ефективному використанні цих коштів я сьогодні переконався на власні очі, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

«Децентралізація влади - це та реформа, що дозволить розвиватись нашій країні»

На цьому голова облдержадміністрації Костянтин Бриль наголосив під час наради з міськими, сільськими та селищними головами, а також керівництвом Василівського району.

Як повідомила заступник голови-керівник апарату ОДА Зінаїда Бойко, згідно з перспективним планом у Василівському районі має бути створено чотири об'єднані громади: Василівська, Дніпрорудненська, Степногірська та Малобілозерська. Наразі цей процес поступово зрушує з місця – дві сільради знайшли спільну мову та вже пройшли процедуру об'єднання, ще одна сільрада нині ініціювала об'єднання з сусідами.

За словами Костянтина Бриля, головний позитив реформи децентралізації полягає у прямих фінансових відносинах між державним і місцевим бюджетами.

- Я розумію що люди бояться змін. Проте децентралізація влади - це та реформа, що дозволить розвиватись нашій країні. І це стосується кожного населеного пункту, незалежно від того, велике це місто чи віддалене село. Минулого року Мінрегіон виділив 46,5 мільйона гривень на підтримку об'єднаних громад Запорізької області. Перше, що нині потрібно нашим територіям, - це розробка генпланів. Сьогодні я почув приклад, як одна сільрада виробила такий документ вартістю більше 400 тисяч гривень. Тим часом при об'єднанні громади отримують допомогу у створенні таких планів. За кошти держави та за підтримки обласних фахівців розробляються документи європейського зразка. Це вже не просто слова та обіцянки, а реальний приклад позитиву, отриманого від децентралізації, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Під час робочої поїздки до Василівського району очільник регіону також провів особистий прийом громадян. Місцеві жителі звертались до Костянтина Бриля з проханнями про надання матеріальної допомоги, допомоги у лікуванні та з інших проблемних питань.

Так, жителі с. Орлянське, учасники АТО Віктор Гулак, Юрій Гринь та Володимир Бойченко попросили сприяння голови ОДА у моніторингу вільних земельних масивів на території району для безоплатного надання земельних ділянок учасникам АТО для ведення особистого сільського господарства, а також відновлення пільгового перевезення учасників АТО у приміському транспорті.

Крім цього, жителі Василівки депутат міськради Володимир Ілієнко та голова правління ОСББ «Рідний Дім-Д» Леонід Савон порушили питання щодо завершення реконструкції об’єкта «3456».

За їх словами, цей позаміський пункт управління, призначений для забезпечення цивільного захисту населення на період військових дій та надзвичайних ситуації, нині потребує знесення паркану та приведення території до стану, що дозволяє облаштувати на ній мінімально необхідну інфраструктуру. Свого часу замовником об’єкта виступало управління капітального будівництва облдержадміністрації. Після проведення земляних робіт на об’єкті прибудинкова територія та дитячий майданчик були зруйновані та приведені у непридатний для використання стан.

Костянтин Бриль нагадав, що оскільки ця недобудова належить Міноборони, вона є режимним об'єктом і не може бути змінена без спеціальних погоджень.

- Це питання буде порушено нами на рівні Міністерства, аби в Києві нам дали дозвіл на облаштування території. Найголовніше, чого ми маємо досягти – збереження безпеки, відсутності травматизму громадян та їх захисту від небезпечного об'єкта, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Наостанок під керівництвом очільника регіону відбулося засідання обласної виїзної приймальні з питань підприємництва. Представники місцевого бізнесу та влади обговорили питання, які стосуються компетенції ГУ Держпраці в Запорізькій області: порядок здійснення перевірок суб'єктів підприємницької діяльності та порядок накладення штрафних санкцій на підприємців за порушення законодавства у сфері зайнятості.

Також заступник начальника - начальник Василівського відділення Токмацької об'єднаної державної податкової інспекції ГУ Державної фіскальної служби України в Запорізькій області Наталія Солов'янова роз'яснила зміни в податковому законодавстві: суму нарахування та порядку оподаткування мінімальної заробітної плати найманого працівника, якщо він працює неповний робочий день, та порядок сплати єдиного соціального внеску.

Начальник Придніпровського міжрайонного управління водного господарства Павло Удовенко поінформував про існуючу державну підтримку відновлення зрошувальних систем.

 

За матеріалами Департаменту інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ЗОДА

 

 

п'ятниця, 24 Лютого 2017 08:23 | Переглядів: 562

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]