Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Допоможемо разом

20 лютого у рамках Дня соціальної справедливості у Василівському районному центрі зайнятості пройшов День відкритих дверей. У заходах правові та інформаційні послуги безробітним надали запрошені: начальник Василівського бюро правової допомоги (БПД) Лопухов В.А., головний спеціаліст сектору праці та зайнятості Управління праці й соціального захисту населення (УСЗН) Гармидер М.В. та провідний фахівець із соціальної роботи Центру соціальної служби сім"ї, дітей та молоді (ЦСС) Мандичев В.Г.

Для безробітних – учасників бойових дій, УСЗН було запропоновано програму підвищення кваліфікації і перепідготовки, що передбачає проходження навчання на водіїв автомобілів категорії «В».

Війна, це найвищий ступінь соціального зла. Люди, що побували на війні частіше за інших, відчувають фізичні й емоційні розлади. Це може привести до нервово-психічних зривів, агресії до оточуючих, конфліктам в середині родини. З цього приводу, Віктор Мандичев, провів з учасникам заходів психологічний тренінг та надав корисні поради, для застосування на практиці, які допоможуть уникнути проявів насильства.

Чимало учасників бойових дій на Сході України повернулися звідти маючи поранення чи каліцтва. Однак вони не завжди знають, як отримати належну їм допомогу. В допомогу їм буде брошура «На допомогу захисникам Батьківщини. Права і пільги для учасників АТО та членів їх сімей – підстави та порядок отримання, рекомендації, довідкова інформація», яку презентувало, Василівське БПД. Ця брошура була підготовлена за підтримки компанії FMI Міністерством соціальної політики України для безкоштовного поширення. Начальник БПД Лопухов В.А. наголосив на змінах, які відбулися в законодавстві України щодо надання безоплатної правової допомоги учасникам бойових дій. Так, сьогодні ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, яка включає в себе: захист; здійснення представництва інтересів цих осіб в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру. Також право на отримання безоплатної правової допомоги за рахунок держави, що включає в себе представництво інтересів й складання документів процесуального характеру, тепер мають й особи, які тільки звернулися для отримання статусу особи, на яку поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» – до моменту прийняття рішення про надання такого статусу.

 

середа, 01 Березня 2017 16:56 | Переглядів: 549

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]