Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Засідання пʼятнадцятої сесії районної ради

29.03.2017 року під головуванням голови районної ради Дениса Калініна відбулась пʼятнадцята сесія Василівської районної ради сьомого скликання. В роботі сесії взяли участь: депутат Запорізької обласної ради Катерина Луценко, керівник Енергодарської місцевої прокуратури Дмитро Троцик, голова районної державної адміністрації Валерій Кошеленко, керівники органів місцевого самоврядування району, депутати місцевих рад, 

керівники структурних підрозділів райдержадміністрації,  органів виконавчої влади та громадські активісти – учасники АТО. Крім того, на засіданні були присутніми представники обласних мас-медіа: газети «Індустріальне Запоріжжя», 8-й канал, газети «МИГ», IPnews. 

 В сесійному залі був присутній депутатський корпус у повному складі у кількості 36 депутатів районної ради.

На початку роботи сесії, головою районної ради Д.Калініним оголошено про створення у районній раді депутатської фракції «Солідарність» із представників районної організації партії «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІДАРНІСТЬ» у складі 2-х депутатів: Анатолія Підставки – керівник фракції та Сергія Марінова.

Перед початком розгляду сесійних питань з інформацією про результати діяльності Енергодарської місцевої прокуратури у 2016 році та упродовж 2-х місяців 2017 року виступив керівник Енергодарської місцевої прокуратури радник юстиції Дмитро Троцик.

Далі слово для виступу було надано депутату районної ради, голові постійної комісії з питань законності та боротьби із злочинністю Анатолію Шевченку.

Голова районної ради Денис Калінін ознайомив присутніх із резолюцією мирного зібрання представників сільських районів Запорізької області, яке відбулось у м. Запоріжжі 23.03.2017, де вимагалось від всієї вертикалі Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру припинити злочинну діяльність, що носить системний характер і спрямована на обезземелення селян. Голова районної ради запропонував бажаючим поставити свої підписи під резолюцією.

Далі, депутати приступили до розгляду сесійних питань.

Першим питанням розглядався звіт райдержадміністрації щодо виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Василівського району на 2016 рік. Доповідав голова райдержадміністрації Валерій Кошеленко.

Звіт голови райдержадміністрації викликав жваве обговорення у сесійній залі та отримав неоднозначні оцінки від депутатів районної ради. Особливі зауваження від депутатів стосувались відсутності ремонтних робіт на дорогах районного значення, небажання виконавчої влади вирішувати питання виділення земельної ділянки під новий полігон твердих побутових відходів та зниження показників Василівського району в загальнообласному рейтингу.

В результаті обговорення на голосування ставились дві пропозиції – депутата районної ради Володимира Паньовіна про прийняття звіту до відома та депутата Анатолія Шевченка про визнання роботи райдержадміністрації щодо виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Василівського району на 2016 рік незадовільною. Після голосування, більшістю голосів, роботу райдержадміністрації за 2016 рік було визнано незадовільною.

Наступними розглядався блок бюджетних питань з яких доповідала Людмила Величко – начальник управління фінансів райдержадміністрації.

Ще одним гострим питанням виявився звіт про роботу КЗ «Василівський Центр первинної медико-санітарної допомоги» ВРР ЗО за 2016 рік. Доповідав головний лікар Василівського ЦПМСД – Ігор Джуган.

Слід зазначити, що передувала винесенню на сесію даного питання робота робочої групи, що була створена з метою перевірки фактів викладених у зверненні працівників Василівської амбулаторії та дотримання статутної діяльності даного комунального закладу.

До керівника первинної ланки охорони здоровʼя району у депутатів було чимало питань та зауважень.

В ході розгляду даного питання з інформацією про результати робочої групи доповів її голова – депутат районної ради, заступник голови районної ради Андрій Дашковський.

Під час голосування восьмого питання більшістю голосів підтримано пропозицію депутатів - звіт про роботу КЗ «Василівський Центр первинної медико-санітарної допомоги» ВРР ЗО за 2016 рік прийняти до відома.

Частину питань депутати районної ради розглянули пакетним голосуванням. Загалом депутатами було розглянуто 41 питання, що отримали майже одноголосну підтримку депутатського корпусу.

Наприкінці сесії, голова районної ради Денис Калінін звернув увагу депутатів, на необхідність вчасного подання декларацій особами, що уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

 

 

 

 

 

четвер, 30 Березня 2017 14:27 | Переглядів: 1020

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]