Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Важливі питання підтримки ВПО

За даними Міністерства соціальної політики нині в Україні нараховується більш, ніж 1 700 000 тисяч тільки офіційно зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб (ВПО). До того ж більшість з них становлять жінки і діти. Саме ця категорія ВПО стикається з безліччю економічних, соціальних, правових та інших проблем – 

житло, робота, опалення, одяг, продукти харчування, відновлення особистих документів, охорона здоров’я, освіта тощо. Найбільше внутрішньо переміщених осіб зареєстровано у Донецькій, Харківській, Запорізькій та Дніпропетровській областях. Саме в цих областях було заплановано проведення навчальних заходів для представників державних установ, які мають відношення до надання допомоги зазначеній категорії.

20 та 21 березня поточного року за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH в рамках Проекту «Розповсюдження передового досвіду вирішення проблем внутрішньо переміщених осіб» відбувся другий дводенний семінар для представників установ безоплатної правової допомоги, організований БО «Всеукраїнський благодійний фонд «ГОРЄНІЄ» за темою: «Проблеми соціально-правового характеру, що виникають у внутрішньо переміщених осіб на новому місці проживання».

Участь у навчанні прийняли й фахівці Василівського бюро правової допомоги.

Були розглянуті окремі питання, серед яких особливості роботи з внутрішньо переміщеними особами при їх безпосередньому зверненні; проблеми соціального характеру, з якими стикаються внутрішньо переміщені особи під час переїзду на нове місце проживання; проблеми правового характеру, що виникають у внутрішньо переміщених осіб на новому місці проживання/перебування та законодавче врегулювання щодо реєстрації, поселення та проживання внутрішньо переміщених осіб. Було представлено кращі практики вирішення правових та соціальних проблем ВПО по території України.

Допомагали в цьому учасникам семінару юрист БО «ВБФ «ГОРЄНІЄ» Артем Фоменко та радники Міністерства соціальної політики з питань ВПО в Запорізької області Анастасія Перепелиця.

Під час спільного обговорення основних проблем соціального та правового характеру, що виникають у внутрішньо переміщених осіб було виявлено та розроблено найбільш дієві механізми вирішення цих проблем. Після чого Артем Фоменко навів приклади кращих практик вирішення найпоширеніших правових та соціальних проблем зазначеної категорії.

Проведення зазначеного заходу мало важливе значення, адже під час обговорень були окреслені основні проблемні питання, з якими звертаються внутрішньо переміщені особи з урахуванням специфіки Запорізького регіону та представлено кращі практики вирішення таких питань.

 

понеділок, 03 Квітня 2017 09:19 | Переглядів: 472

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]