Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Візит Андрія Данова до Василівського району

Наприкінці березня Василівський район відвідали начальник Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області Андрій Данов разом з директором Регіонального центру з надання БВПД у Донецькій та Запорізькій області Павло Наливайко. Ознайомившись з роботою Василівського бюро правової допомоги, зустрівшись з мешканцями району начальник ГТУЮ зазначив наступне:

«Міністерство юстиції розпочало надзвичайно складну справу – відновлення справедливості для кожного українця. З 2014 року ми реалізовуємо національний проект розбудови системи безоплатної правової допомоги. Це допомога для тих людей, які не мали можливості найняти приватного адвоката й захистити свої права. Мешканці нашої області у районному центрі чи невеликому містечку зараз можуть звернутися до наших юристів чи адвокатів, які захищають кожного». Водночас він наголосив: знання своїх прав і вміння їх захищати – це справжня зброя у боротьбі з чиновницьким свавіллям.

Також очільники обласних структур обговорили питання щодо можливості відкриття дистанційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги в Степногірську та Дніпрорудному, та механізм залучення коштів місцевих громад для розширення обсягів вторинної правової допомоги та проведення правопросвітницької діяльності.

Фахівці Василівського бюро показали та розповіли гостям про свою роботу в напрямку правопросвітництва та поширення інформації про діяльність системи безоплатної правової допомоги. Серед найбільш актуальних питань для мешканців району: трудові спори; кредитні відносини; розірвання шлюбу; стягнення аліментів; отримання спадщини.

Питання виконання судових рішень також часто лунає у стінах бюро, адже установа системи БПД знаходиться в одному приміщенні з Державної виконавчої служби ГТУЮ в Запорізької області по Василівському району. Ось і сьогодні, поки Андрій Данов відповідав на одні питання василівців, відповідь на інше питання Павло Наливайко разом з місцевим жителем та начальника Василівського бюро Валентином Лопуховим шукали в ДВС.

Як зазначив начальник Василівського ДВС Ігор Шабала обидві районні установи, ДВС та бюро, плідно співпрацюють: проводять спільні консультації, , перенаправляють один до одного клієнтів, адже дуже часто особа звернувшись до бюро, потребує не лише правової допомоги, а й роз’яснення фахівців виконавчої служби, і навпаки. Також було відзначено роль місцевих засобів масової інформації в проведенні правопросвітницької роботи серед населення, зокрема співпрацю з газетою «Нова Таврія» . Ці новини, про дружні відносини, підтримку та співпрацю, стали приємним бонусом до усієї успішної роботи щодо організації особистого виїзного прийому.

 

 

 

 

вівторок, 04 Квітня 2017 08:25 | Переглядів: 475

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]