Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

На шляху до об’єднання

Нещодавно на території Дніпрорудненської міської ради відбулося громадське обговорення ініціативи міського голови щодо добровільного об’єднання територіальної громади міста Дніпрорудне з суміжними територіальними громадами.

Відповідно до Законів України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», «Про місцеве самоврядування в Україні», рішення Дніпрорудненської міської ради сьомого скликання від 26.05.2016 № 48 «Про затвердження Порядку проведення громадських обговорень з питань добровільного об’єднання територіальних громад» та розпорядження міського голови від 04.05.2017 № 125, Дніпрорудненський міський голова Юрій Коробов ініціював об’єднання територіальних громад сіл Скельки, Златопіль, Маячка, Першотравневе, Шевченко Скельківської сільської ради, Орлянське, Відножине, Тополине, Улянівка, Ясна Поляна Орлянської сільської ради, Мала Білозерка, Новобілозерка Малобілозерської сільської ради, с. Балки Балківської сільської ради, міста Дніпрорудне Дніпрорудненської міської ради Василівського району Запорізької області в Дніпрорудненську об’єднану територіальну громаду з центром у місті Дніпрорудне.

У заході взяли участь голова районної ради Денис Калінін, голова райдержадміністрації Валерій Кошеленко, Орлянський сільський голова, Скельківський сільський голова, представники Малобілозерської та Балківської сільських рад, депутатський корпус Дніпрорудненської міської ради, представники обласного Офісу реформ, завідувач сектору містобудування та архітектури райдержадміністрації, представники громадськості м.Дніпрорудне.

Присутні обговорили питання щодо добровільного об’єднання територіальних громад відповідно норм чинного законодавства.

При обговоренні пропозиції заслухали представників громади міста Дніпрорудне, Асоціації міст України, гостей суміжних громад Скельківської та Орлянської сільських рад.

Відповідями на запитання було роз’яснено особливості територіальної реформи щодо передачі значних повноважень та бюджетів від державних органів до органів місцевого самоврядування. Так, аби якомога більше повноважень мали ті органи, що ближче до людей, де такі повноваження можна реалізовувати найбільш успішно.

За результатами відкритого голосування, громада міста підтримала ініціативу голови про об’єднання територіальної громади міста Дніпрорудне з суміжними територіальними громадами. Це питання буде обговорено на черговій сесії Дніпрорудненської міської ради, далі - на суміжних територіях – Балківській, Малобілозерській, Орлянській та Скельківській сільських радах, з метою прийняття рішення про добровільне об’єднання.

 

 

середа, 24 Травня 2017 09:38 | Переглядів: 441

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]