Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Вода дорожче золота

Ще не почалося літо, а сонце вже добряче припікає. Небо опадами не радує, тож люди поливають присадибні ділянки питною водою. Зрозуміло, що потрібно і рослину врятувати, щоб прогодуватися, та все ж один поливає, решта – страждає. У водонапірних баштах на всіх води не набирається та ще й водомережі старі, от дорогоцінна рідина і пориває їх. І от такі проблеми є майже в кожній раді району, тож редакція поцікавилася чи будуть люди з водою цього літа?

Голова Василівської міської ради Сергій Лобинцев:

- Місто водою забезпечене, усі свердловини у робочому стані. На західній частині Василівки вода подається по графіку, лиш на найвищі точки (вул. Піонерська та частина вул. Миру) її підвозять водовози.

Голова Малобілозерської сільської ради Тетяна Жаховська:

- Вода подається постійно, хоч тиск і слабкуватий, так як люди намагаються рятувати від засухи урожай на присадибній ділянці, поливають.... Проблемною є подача води на вулицю Київську, так як це найвища точка, але це питання вирішуємо. Пориви бувають незначні, завжди оперативно усуваємо, швидко проводимо необхідний ремонт. На літо з водою будемо!

Голова Балківської сільської ради Марія Радченко:

- Днями у нас відбулося засідання виконкому на якому відзвітували про ситуацію з водою кооперативи «Росинка» та «Океан», ПП «Водник» та КП «Добробут». Село забезпечене питною і технічною водою, тож поки що проблем немає. В найближчий час плануємо ввести в експлуатацію ще одну свердловину, яка була побудована сім років тому. Єдине, чого не вистачає для її запуску – це електрики. На разі займаємося питанням електрозабезпечення свердловини, на що потрібно близько 13 тисяч гривень. Важливими питаннями постали й перевірка та штрафування недобросовісних користувачів.

Голова Скельківської сільської ради Віталій Брик:

- Одну частину села Скельки питною водою, яка подається цілодобово, забезпечують дві водонапірні башти, в іншій (східній) – люди використовують колодязі. На майбутнє плануємо побудувати артезіанську свердловину аби все село було з водою.

Пориви та поломки, які виникають – ліквідовуємо швидко.

У Маячці та Златополі пробурити свердловину не змогли через складні ґрунти та плато граніту, тож плануємо приєднати їх до водомережі м. Дніпрорудного. Проект у розробці, його вартість становить 48 тисяч гривень. Наступного року збираємося розпочати будівництво. У селах Першотравневе та Шевченко люди користуються водою з індивідуальних свердловин. Технічна вода теж є.

Голова Приморської сільської ради Людмила Рижкова:

- З водою є проблеми, ось саме вийшов з ладу насос на одній свердловині. На іншій, а всього їх у нас дві, був слабкий тиск. Після проведених ремонтних заходів, ліквідували порив і тиск стабілізувався, тож вода є. У селі плануємо реконструкцію водопроводу, але коштів на це поки що немає.

Голова Кам’янської сільської ради В’ячеслав Скориця:

- З водою у нас погано. З п’яти свердловин дві – вийшли з ладу, та і водомережі вже більше 50 років, а коштів на її заміну немає. До того ж не вистачає спеціалістів, немає й підприємства, яке б займалося питаннями забезпечення питною водою. Тож, як виникають поломки, доводиться складно, адже треба викликати техніку з Степногірська, Василівки. А це час і значні кошти.

Вода по селу подається по-різному: де постійно, а де – по графіку. У Плавнях її постачання стабільне, якщо люди не починають поливати присадибні ділянки.

Голова Широківської сільської ради Анатолій Соколовський:

- У Широкому вода є і подається постійно. У Червоноармійському проблемною є вулиця Моносова, тут неповністю прокладений водопровід. У селах Коновалово та Тернувате люди використовують воду з власних колодязів. Ось, у Переможному 1,6 кілометра водопроводу замінили на пластиковий. Найбільш проблемним у забезпеченні водою є село Грозове. Тут надто застаріли водонапірна башта та водомережа. На разі готуємо проектно-технічну документацію для здійснення відповідних робіт.

Як таких аварій, на щастя, у нас не виникає. Всі поломки та пориви ремонтуємо вчасно.

Голова Підгірненської сільської ради Юрій Живиця:

- Вода у частині села подається постійно. Плануємо часткову заміну водопроводу, бо система стара і вже виходить з ладу. У іншій половині вода не проведена, люди користуються колодязями. До зими хочемо розпочати будівництво центрального водопроводу. Всього працює одна свердловина, проте цього не достатньо, потрібна ще одна. За програмою ПРООН хочемо забезпечити водою й іншу половину Підгірного. Взагалі влітку вода буде.

Сподіваємося, що у найгарячішу пору року вода буде постійно і у всіх населених пунктах нашого району. Головне, щоб вона не стала дорожчою від золота!

Анна ШАПОВАЛОВА

 

п'ятниця, 25 Травня 2012 08:54 | Переглядів: 1001

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]