Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Храмовий день у Широкому

Першого серпня – храмовий день села Широке. У церкві, названій на честь чудотворця, преподобного Серафима Саровського, зібралися парафіяни та гості храму. Богослужіння почалося здійсненням водосвятного молебеню, який звершив настоятель храму, протоієрей Анатолій Зигарь. Божественну Літургію очолив благочинний Василівського округу, настоятель храму Святих апостолів Петра і Павла, протоієрей Валерій Галущенко. 

Йому співслужили настоятель храму св. вмч. і цілителя Пантелеймона (с. Мала Білозерка) протоієрей Іоанн Карташов, настоятель храму преподобного Серафима Саровського, протоієрей Анатолій Зигарь, настоятель храму св. вмч. Варвари (смт. Степногорськ) протоієрей Сергій Малюк, настоятель храму пророка Єзекіїля (с. Лугове) ієромонах Єлисей. Духовенство піднесло молитву за мир в Україні.

Після закінчення літургії освятили купол з хрестом над входом у храм, а також нові ікони в церкві: св. муч. Віктора, св. муч. Валентини, св. преп. Сергія Радонезького, св. цариці Тамари. Свяченою водою духівник окропив і присутніх вірян.

Після закінчення проповіді благочинний Василівського округу, протоієрей Валерій Галущенко разом з протоієреєм Анатолієм Зигарем вручили грамоти меценатам та благодійникам храму, які старанно попрацювали над його розвитком і благоустроєм приміщення.

На згадку про це світле свято протоієрей Валерій Галущенко вручив кожному парафіянину і гостю храму іконки св. преп. Серафима Саровського.

Духовне торжество завершилося святковою трапезою. Приємно було чути схвальні відгуки сільчан про свій храм на чолі з його настоятелем, протоієреєм Анатолієм Зигарем. З кожним роком спільними зусиллями невеличка церква стає більш ошатнішою. За сприяння небайдужих людей, на її стінах з’являється все більше святих ікон, до яких підносять свої молитви місцеві віряни. Та головне, настояль храму завжди з відкритою душею доносить слово Боже до сердець парафіян, а вони так само щиро, мов до рідної людини, ідуть до отця Анатолія зі своїм болем та проблемами.

 

четвер, 03 Серпня 2017 09:17 | Переглядів: 448

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]