Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Головне - здорові діти!

Дитина - яке ж це неймовірне та загадкове створіння, яка цікава та незвичайна маленька людина! Ось вона народилася, зовсім як лялька, крихітна і тендітна. Ось її перші кроки, слова, вчинки… Рік за роком вона зростає у своєму казковому світі, де поряд з нею дві найкращих людини - мама й тато. Вони підтримують її весь час: ведуть до дитсадка, а потім до школи… Згодом вона розквітає та перетворюється у дорослого, схожого на своїх батьків. У її пам'яті дитинство займає найперше місце, адже воно миле, приємне та найщасливіше. Саме таке, бо воно було сповнене любові й ласки, а головне захищене, наче у фортеці, від усіх негараздів та проблем.

Покоління змінюються з небаченою швидкістю та незмінним залишається лише дитинство, уяви та спогади про нього. Кожна дитина тендітна і вразлива, потребує до себе посиленої уваги батьків, які повинні огортати її безмежною турботою, оберігати та захищати від усіх напастей. Піклуються про дітей разом з батьками і найдобріші лікарі на світі - педіатри. Вони обстежують, лікують та допомагають малечам вирости здоровими та гарними.

Багато років про здоров'я дітей Василівщини дбає лікар з дитинства та пологової допомоги Євгенія Омельченко, яка завжди чуйно та від серця допомагає своїм маленьким пацієнтам.

Скільки їх народилося цього року? Який стан здоров'я дітей району та про інше я запитала у Євгенії Олександрівни.

- За п'ять місяців поточного року у районі народилося 175 малюків, - розповідає лікар. - На жаль, це менше ніж минулорік. Ріст народжуваності у районі не спостерігається.

- Скільки всього у районі дітей?

- Всього у Василівському районі 11865 дітей. З них до одного року - 609, до двох - 723, до трьох - 723, 3-6 років - 2055, 7-14 - 4970, 15-17 - 2167.

- Який на сьогодні стан здоров'я дітей?

- З кожним роком стан здоров'я дітей погіршується. Так, першу групу здоров'я мають 22 % дітей і лише 30 % школярів займаються фізичною культурою в основній. Друга - у 3843 дітей, а третя - 955. Це невтішні показники, які загалом пов'язані з малою рухливістю. У нас саме відбувається профогляд школярів і багато з них не можуть нормально пройти пробу Руф'є, що говорить про погіршення фізичного стану нового покоління.

Найбільш поширеними є захворювання дихальних шляхів та застуда. В цілому це залежить від віку дитини. Наприклад, у найменшеньких на другому місці - післяпологові травми, а у школярів - захворювання очей та зниження зору. На третьому місці відповідно серцево-судинні хвороби.

- З позиції лікаря з багатим досвідом роботи, як ви вважаєте, від чого потрібно захищати дітей?

- В першу чергу, від соціальних проблем! Багато дітей сьогодні знаходяться без батьківського піклування при живих мамах та татах, які не мають бажання займатися та виховувати свої чада. Хотілося, щоб батьки більше звертали увагу на дітей, головним чином на самому початку їх планування, щоб вагітність була свідомою, а не випадковою, щоб спершу пара проходила відповідне обстеження, а за потребою, та вчасне лікування, і тільки потім народжувала! Це пов'язано з тим, що нині дуже багато новонароджених заражені різноманітними інфекціями ще будучи у череві матері. Діти з'являються на світ вже хворими. Такі інфекційні захворювання дуже небезпечні для малюка, адже вони завдають ураження центральної нервової системи та призводять до патології, і інших наслідків. Тож краще поберегтися, перевіритися та народити здорову дитину!

 

Анна ШАПОВАЛОВА

 

вівторок, 29 Травня 2012 11:48 | Переглядів: 870

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]