Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Діяльність правоохоронних та контролюючих органів не повинна перешкоджати розвитку бізнесу

Створити максимально сприятливі умови для функціонування малого та середнього бізнесу - таке завдання постав Президент України перед керівниками центральних та місцевих органів влади, правоохоронних та фіскальних структур під час останнього засідання Ради регіонів. Насамперед йдеться про мінімізацію втручання контролюючих органів у діяльність бізнесу, спрощення дозвільної системи, поглиблення процесів дерегуляції, а також підвищення дисципліни та відповідальності у системі органів контролю та правопорядку.

З метою обговорення цих та інших проблемних питань, які часто-густо виникають на регіональному рівні у стосунках між бізнесом, правоохоронними та контролюючими органами, голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко скликав координаційну раду. В засіданні взяв участь голова районної ради Сергій Джуган.

У відвертій розмові взяли участь представники запорізького бізнесу, громадських об’єднань, органів місцевого самоврядування, а також керівники обласної прокуратури, міліції, податкової служби, контролюючих структур.

Численні та необґрунтовані перевірки, інколи провокаційні дії, формалізм, зловживання службовим становищем та бездіяльність, відсутність контролю з боку громадськості – ось головні претензії, які озвучили представники бізнесових кіл на адресу тих органів, які здійснюють функції контролю та правопорядку.

У свою чергу керівники правоохоронних структур пообіцяли адекватно відреагувати на всі зауваження та факти, що надійшли від підприємців, а винних притягти до відповідальності.

Зокрема, прокурор області Олександр Кирилюк зазначив, що у разі порушення прав або встановлення факту незаконних дій кожен житель регіону має можливість звернутись до прокуратури за телефоном довіри, який працює цілодобово. Також Кирилюк наголосив, що перевірки з блокуванням діяльності підприємств у форматі так званого «маски-шоу» будуть дозволені лише з санкції обласного прокурора і тільки у винятково екстрених випадках.

У свою чергу очільник ДПС у Запорізькій області Олексій Тімарцев запевнив, що податківці вже значно скоротили кількість перевірок, а також крок за кроком поліпшують умови для ведення бізнесу, зокрема, шляхом створення сервісних центрів.

- Я дуже ціную вашу працю, самовідданість та професіоналізм. Однак ви повинні навести лад у своїх рядах, аби ваші підлеглі чітко дотримуватись делегованих державою та законодавчо зафіксованих функцій та повноважень. Головна ваша місія – боротьба зі злочинністю, а не з бізнесом, - звернувся до керівників правоохоронних органів і, насамперед, до міліції очільник регіону.

Солідарність, відкритість, підзвітність дій, постійний діалог контролюючих, правоохоронних органів з громадськістю та владою – лише за таких умов, на думку Олександра Пеклушенка, є сенс говорити про подальший розвиток бізнесу.

- На обласному рівні таку консолідовану роботу налагоджено: разом з прокурором області, начальниками ГУМВС та СБУ, головою ДПС, інших контролюючих органів ми щотижня обговорюємо найбільш гострі та резонансні теми, а також скарги, що, зокрема, надходять від підприємців. Тому на рівні районів та міст ви мусите вибудувати таку ж комунікацію для солідарної співпраці, - наголосив голова облдержадміністрації, звертаючись до керівників органів місцевої виконавчої та представницької влади.

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

п'ятниця, 08 Червня 2012 07:44 | Переглядів: 811

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]