Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Неповнолітні в конфлікті з законом – наша спільна проблема

Проблема розповсюдження злочинності серед неповнолітніх завжди актуальна для суспільства, адже від того, як вона вирішується, залежить не лише стан і тенденції злочинності у майбутньому, а й моральний клімат у суспільстві в цілому. Тому особливе занепокоєння фахівців, які працюють з дітьми, викликає зростаюча кількість підлітків групи ризику, схильних до протиправної поведінки. 

Переважна більшість дітей правопорушників проживає в сім’ях, які перебувають в складних життєвих обставинах, де батьки безвідповідально ставляться до виховання власних дітей. Для профілактики правопорушень в дитячому середовищі Василівським районним ЦСССДМ постійно проводиться індивідуальна та групова соціально – профілактична робота із засудженими неповнолітніми та дітьми, які стоять на обліку у районному відділі поліції, соціально – педагогічна робота з батьками. У напрямку ресоціалізації неповнолітніх, які перебувають в конфлікті з законом, районний ЦСССДМ постійно співпрацює із службою у справах дітей райдержадміністрації, районним відділом з питань пробації, районним відділом поліції, Василівським бюро правової допомоги. Налагоджена взаємодія між суб’єктами соціальної роботи позитивно впливає на ефективність профілактичної роботи.

Для обговорення проблемних питань та можливих шляхів співпраці 14 березня 2018 року на базі Василівського районного ЦСССДМ проведено засідання круглого столу «Ресоціалізація неповнолітніх, які перебувають в конфлікті з законом» за участю суб’єктів соціальної роботи з сім’ями та дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах.

 Відкрила засідання директор Центру Марчишина А.Л., яка подякувала учасникам заходу за налагоджену взаємодію та плідну співпрацю. Щодо надання комплексу соціальних послуг неповнолітнім, які перебувають у конфлікті з законом доповів провідний фахівець із соціальної роботи Василівського районного ЦСССДМ Мандичев В.Г.

Старший інспектор Василівського районного відділу з питань пробації Вахненко Н.М. розповіла про здійснення досудової, наглядової та пенітенціарної пробації, про виховну роботу з неповнолітніми, засудженими до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, які перебувають на обліку та здійснення контролю за їх поведінкою.

Начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Білоконь О.В. говорила про досягнення та проблеми в проведенні роботи щодо профілактики безвідповідального батьківства та попередження соціального сирітства.

Інспектор підрозділу ювенальної превенції Василівського відділу поліції Бульба А.В. та дільничний інспектор Дніпрорудненського відділення поліції Русіна І.С. акцентували увагу учасників заходу на профілактиці правопорушень та злочинності серед неповнолітніх у Василівському районі.

На засідання було запрошено заступника начальника Василівського бюро правової допомоги Давиденко Н.П., яка у своєму виступі розповіла про надання правової допомоги дітям та батькам, які опинилися у складних життєвих обставинах, зокрема про правовий захист неповнолітніх, що потерпають від домашнього насильства.

Підводячи підсумки спільної роботи, організації – партнери проаналізували ефективність співпраці та намітили подальший алгоритм соціальної роботи з неповнолітніми, схильними до правопорушень.

 

 Директор А.Л.Марчишина

 

 

середа, 14 Березня 2018 16:44 | Переглядів: 389

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]