Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Актуально. Тимчасова зайнятість

Всі ми чекаємо на літо, мріємо про відпочинок. Але літо дає не тільки неймовірні враження та можливість відновлення сил, але це і чудову нагоду знайти тимчасову роботу та заробити додаткових коштів. В ситуації, коли роботодавець має потребу в працівниках на короткий час та не може взяти робітника на постійній основі, можна скористатися можливістю організації тимчасової зайнятості. З іншого боку, громадські та інші роботи тимчасового характеру є для центрів зайнятості засобом реалізації політики зайнятості населення, що може зняти соціальну напругу на ринку праці у своєму регіоні, а для безробітних – можливістю трудової адаптації і джерелом доходу в скрутний з матеріальної точки зору період.

Служба зайнятості відповідно до Закону України «Про зайнятість населення» сприяє залученню незайнятого населення до тимчасової зайнятості.

Роботодавець в цій ситуації отримує суттєві переваги. Адже коли в нього виникає тимчасова, разова чи сезонна потреба у робочих руках, то громадські роботи, а особливо роботи тимчасового характеру, дають йому можливість, не вносячи змін у штатний розклад, залучати безробітних до виконання цих робіт.

Станом на кінець травня поточного року база даних Запорізької області налічує більше 350 пропозицій для участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру, яка оновлюється щоденно. Серед актуальних пропозицій від роботодавців на сьогоднішній день можна виділити наступні: кухонний робітник, продавець продовольчих товарів, підсобний робітник, адміністратор, документознавець, сестра медична психолог, лікар, електромонтер, слюсар, матрос-рятувальник та ін.

Загальна кількість осіб, направлених на громадські і тимчасові роботи по Запорізькій області з початку року складає вже більше 5200 безробітних.

Незважаючи на те, що такі роботи мають тимчасовий характер і можуть виконуватися на умовах неповного робочого дня, на людину, яка бере участь в таких роботах, поширюються всі соціальні гарантії (оплачуються внески і податки, лікарняний, умови праці відповідають встановленим законодавчим нормам). Оплата здійснюється за фактично виконану роботу. В цей же час безробітним продовжує виплачуватися допомога по безробіттю, якщо, згідно закону, вона їм належить. Тож, тимчасова зайнятість - це свого роду додатковий заробіток.

Безробітні, які прийняли участь у громадських роботах, отримали важливі переваги, які не виміряти грошовим еквівалентом. Це для них – адаптація до роботи, суттєва психологічна підтримка, ще й шанс отримати постійну роботу. І судячи з досвіду попередніх років, безробітних, які були тимчасово зайнятими за направленням центру зайнятості і позитивно себе зарекомендували, приймають на постійну роботу на підприємства. Так, з кількості осіб, що приймали участь саме в громадських роботах на протязі 1 кварталу 2018 р. кожен восьмий був працевлаштований на постійне робоче місце.

Додаткову інформацію можна отримати у відділі взаємодії з роботодавцями Василівської районної філії ЗОЦЗ за тел.7-40-18

 

Всі послуги служби зайнятості безкоштовні!

 

середа, 30 Травня 2018 09:36 | Переглядів: 295

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]