Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Василівщина відзначила ювілейні дати району

27 жовтня, Василівський район відзначив поважну 95 річницю утворення району та 75-ту річницю визволення території від нацистських окупантів. З кожним роком все далі й далі від нас залишається визвольна осінь 1943 року. Та скільки б не минуло часу, ми ніколи не забудемо, яку ціну заплатили наші земляки за перемогу у Другій світовій війні.

З нагоди свята у районному центрі відбувся урочистий мітинг та святкова хода до Меморіалу загиблим воїнам. У заходах взяли участь представники обласної влади, керівники органів місцевого самоврядування, районної виконавчої влади, духовенство, колективи підприємств, установ та організацій району, студентська та учнівська молодь, громадськість.

З вітальними словами до ветеранів та присутніх звернулися голова районної ради Денис Калінін, перший заступник голови обласної ради Єгор Семенков, голова районної державної адміністрації Валерій Кошеленко, Василівський міський голова Людмила Цибульняк, голова районної ради ветеранів Сергій Лобинцев та інші почесні гості.

Учасники мітингу хвилиною мовчання вшанували пам’ять воїнів, які загинули в жорстоких боях і ціною власного життя відстояли територію району від німецько-фашистських загарбників.

Урочистості та знаковості заходам надав виступ військового духового оркестру Національної гвардії України. У його виконанні місцеві жителі та гості району почули не лише Державний гімн України, а й традиційні оркестрові композиції.

Після проведення мітингу учасники заходів святковою колоною рушили до Меморіалу загиблим воїнам у міському парку, де відбулось урочисте покладання квітів до пам’ятного знаку та солдатський привал для ветеранів.

За 95 років наш район пройшов багато життєвих сходинок та сьогодні по праву може пишатись своїми трудовими та культурними звершеннями. Поруч з нами – історичні, архітектурні та природні багатства – перлини Запорізького регіону, лани, сповнені невтомною працею хліборобського краю, лідери промисловості та по-справжньому працьовиті люди, патріоти своєї Батьківщини.

 Саме з історії наших надбань розпочались урочистості з нагоди святкової дати. Місцеві аматори сцени та творчі колективи району презентували гостям райцентру справжню сценічну феєрію про Василівщину.

 До привітань долучились керівники обласної влади, районної виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, депутати обласної ради та інші почесні гості.

 Перші керівники району вручили передовим працівникам-мешканцям території Почесні грамоти, особливі відзнаки, пам’ятні нагороди та цінні подарунки.

За активну трудову, багаторічну сумлінну працю, громадську діяльність, вагомий особистий внесок у вирішення проблем соціально-економічного розвитку територіальної громади та з нагоди 95-річчя утворення Василівського району Запорізької області орденом ”За заслуги перед Запорізьким краєм” ІІІ ступеню нагороджено Харченко Галину Іванівну – керівника зразкового ансамблю бандуристів “Веснянка” районного комунального позашкільного навчального закладу “Будинок молоді”.

За особистий вагомий внесок в розвиток та розбудову територій, відданість праці, активну життєву позицію та з нагоди відзначення 95-річчя утворення та 75-річчя визволення Василівського району Запорізької області Почесною відзнакою «За заслуги перед громадою Василівського району» нагороджено:

- Сапу Валерія Миколайовича, головного лікаря комунальної установи «Василівська центральна районна лікарня» Василівської районної ради Запорізької області;

- Братіщенко Валентину Вікторівну, майстра декоративно-прикладного мистецтва комунального закладу «Василівський центр культури і дозвілля» Василівської районної ради Запорізької області.

За вагомий внесок в розвиток спорту, виховання підростаючого покоління, пропаганду здорового способу життя та з нагоди 95-річчя утворення Василівського району Запорізької області Грамотою Запорізької обласної ради нагороджено Аполосову Лілію Вікторівну, громадянку України майстра спорту з легкої атлетики з 2000 року (метання спису), директора дитячо-юнацької спортивної школи комунального закладу «Фізкультурно-оздоровчий клуб «Таврія» Василівської районної ради Запорізької області.

За активну трудову, багаторічну сумлінну працю, вагомий внесок в збереження та розвиток культури Запорізького краю та з нагоди 95-річчя утворення Василівського району Запорізької області Грамотою Запорізької обласної ради нагороджено колектив комунального закладу «Василівський Центр культури і дозвілля» Василівської районної ради Запорізької області.

За особистий вагомий внесок в розвиток та розбудову територій, відданість праці, активну життєву позицію та з нагоди відзначення 95-річчя утворення та 75-річчя визволення Василівського району Запорізької області Почесною грамотою Василівської районної ради нагороджено Алієва Гусейна Баяндур Огли, генерального директора фізичну особу підприємця «Алієва» м. Василівка Запорізької області.

За активну громадську діяльність та життєву позицію, внесок у духовний та суспільно-гуманітарний розвиток територіальної громади м. Василівка та з нагоди відзначення 95-річчя утворення та 75-річчя визволення Василівського району Запорізької області Почесною грамотою Василівської районної ради нагороджено САДОВОГО РОМАНА, настоятеля Свято-Покровського храму м. Василівка Запорізької області.

За особистий вагомий внесок в розвиток та розбудову територій, відданість праці, активну життєву позицію та з нагоди відзначення 95-річчя утворення та 75-річчя визволення Василівського району Запорізької області Грамотою Василівської районної ради нагородженно:

Галілєєва Андрія Юрійовича, фізичну особу підприємця м. Василівка Запорізької області;

Ганзу Сергія Івановича, члена виконавчого комітету Лугівської сільської ради Василівського району Запорізької області;

Коробова Юрія Миколайовича, голову Дніпрорудненської міської ради Василівського району Запорізької області;

Кудіну Наталію Миколаївну, голову фермерського господарства «Поділ» (смт. Степногірськ);

Луценко Лідію Миколаївну, сімейну медичну сестру Приморської амбулаторії загальної практики сімейної медицини комунального закладу «Василівський Центр первинної медико-санітарної допомоги» Василівської районної ради Запорізької області;

Могилевцеву Ірину Василівну, голову фермерського господарства «Дар» (с. Широке);

Павленко Валентину Федорівну, завідуючу Кам’янської амбулаторії загальної практики сімейної медицини комунального закладу «Василівський Центр первинної медико-санітарної допомоги» Василівської районної ради Запорізької області;

Чередниченко Валентину Семенівну, вчителя початкових класів Верхньокриничанського навчально-виховного комплексу «загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Василівської районної ради Запорізької області.

Захоплюючий та чарівний концерт присутнім подарували лауреат Міжнародних конкурсів артистів естради, ведучий соліст Дніпровського Академічного театру опери і балету Олександр Прокопенко та лауреат Міжнародних конкурсів, соліст Запорізької обласної філармонії Ярослав Ревуцький, який разом зі знаним Василівським акордеоністом Володимиром Мажурою виконали класичні, улюблені різними поколіннями музичні твори.

 

 

понеділок, 29 Жовтня 2018 09:41 | Переглядів: 2261

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]