Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Не підводять

Шахта "Експлуатаційна" — найбільший підрозділ ЗАТ «Запорізький залізорудний комбінат», від результатів роботи якого безпосередньо залежить успіх всього підприємства. Гірники це добре розуміють, і тому професійне свято зустрічають стабільною роботою. Перше півріччя цього року колектив шахти завершив з високими виробничими показниками: у червні видобувними дільницями видано на-гора 327 тис. тонн руди, а за 6 місяців з початку року — 2 млн. 50 тис. тонн.

Чималий внесок зробила і підземна дільниця очисних робіт №5 під керівництвом Костянтина Івановича Каратанаса. Робота дільниці полягає в підготовці віял глибоких свердловин для подальшого підривання, дроблення, ведення вибухових робіт і випуску гірської маси в поверхах 605-740 метрів.

Загалом, роботи у гірників багато! Проте завдяки працьовитості, згуртованості і професіоналізму колектив не лише гідно справляється зі своєю місією, але і постійно тримається в лідерах. Так, за другий квартал року дільниця добула більше 335 тисяч тонн руди, перевиконавши план на 3%.

Особливо відзначилася зміна гірничого майстра Віктора Вікторовича Шкаберіна, що визнана переможницею виробничого змагання на комбінаті за підсумками другого кварталу. Силами зміни видобуто 85 тисяч тонн залізної руди!

Як і весь колектив дільниці, ця зміна молода і енергійна: середній вік її працівників — 35 років. Але, незважаючи на свою молодість, гірники вже мають солідний стаж роботи в "підземці" і заслужено звуться корифеями дільниці. Це електрослюсар Сергій Барановський, електрозварник Дмитро Фотін, машиністи вібровантажної установки і за сумісництвом підривники Раміль Баширов і Юрій Жуков.

Нарівні з досвідченими колегами працює здатна й перспективна молодь — ланковий підривників Дмитро Борисенко, машиністи ВПУ, підривники Віталій Назаренко, Олександр Околота, Олег Степанюк, Віталій Бабич, електрослюсарі Євгеній Тітаренко і Анатолій Гапон.

Продуктивна і злагоджена робота цього "колективу в колективі" — заслуга його керівника В.В. Шкаберіна, який працює на дільниці вже дев'ятий рік. Прийшовши сюди машиністом ВПУ, з часом Віктор Вікторович підвищив свою кваліфікацію до гірничого майстра, а згодом, переконавшись в надійності, відповідальності і старанності гірника, начальство довірило В.В. Шкаберіну керувати зміною.

…Навіть напередодні професійного свята гірники не розслабляються, адже для шахти не існує вихідних і свят. Обрана професія передбачає велику витримку, силу і мужність — ці чоловіки не мають права підвести. Тому від щирого серця бажаємо нашим гірникам міцного здоров'я, родинного тепла, фінансового благополуччя й упевненості в завтрашньому дні — всього, що робить життя щасливішим і яскравішим!


Олена СИРОВА.

НА ФОТО: Анатолій ГАПОН, Дмитро ПРИХОДЬКО, Володимир ЄРМАКОВ, Олександр ОКОЛОТА, Костянтин КАРАТАНАС, Дмитро ФОТІН.

 

 

п'ятниця, 13 Липня 2012 13:53 | Переглядів: 952

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]