Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Депутатів найбільше хвилює неврожай

Засідання постійної комісії з питань агропромислового комплексу та сільськогосподарського виробництва провів заступник її голови Микола Кишко. Депутати розглянули майже два десятки питань, що виносяться на наступну, дев’ятнадцяту сесію обласної ради шостого скликання.

Членів комісії цікавили проблеми малого підприємництва, будівництва індивідуального житла, регіональна програма спорудження та придбання доступного житла, будівництво об’єктів інфраструктури, шляхове господарство, виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку Запорізької області на 2012 рік, охорона та раціональне використання природних ресурсів, програма підвищення енергоефективності, грошова оцінка земель, регіональна цільова програма «Питна вода», користування мисливськими угіддями тощо. Однак найбільше уваги депутати надали питанням "Про програму інвентаризації внутрігосподарських зрошувальних систем Запорізької області на 2012-13 роки«,а також «Про звернення депутатів Запорізької обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо ситуації, яка склалася в агропромисловому комплексі Запорізької області».

Про майбутню інвентаризацію зрошувальних систем доповів перший заступник начальника Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Анатолій Колесников. Доповідач зазначив, що настав час повернути зрошення з комунальної в державну власність. На виконання цієї програми планується в поточному році 353,3 тисячі гривень. Керівники й спеціалісти районних управлінь агропромислового розвитку надали для програми данні про кількість зрошуваних земель, поливних машин, каналів водопостачання тощо. На їх основі і створювалася програма. Анатолій Ілліч назвав райони та сільські ради області, де діятиме ця програма, бо не скрізь зрошення збереглося.

Депутата Катерину Луценко зацікавило питання про 4,2 мільйона гривень, виділеніх раніше на відновлення зрошення, купівлю нових дощувальних машин. Доповідач пояснив, що ці кошти ще не прописані спеціальним рядком в обласному бюджеті. Для цього треба рішення сесії облради. За купівлю нових поливних агрегатів підприємцю повертатиметься 30 відсотків їхньої вартості саме з отих 4,2 мільйона гривень.

Хвилювали депутатів і проблеми нинішнього, неврожайного року. Чи підтримає держава сільськогосподарські підприємства, які нині зазнають величезних збитків? Анатолій Колесников повідомив, що незабаром нашу область повинні відвідати як Міністр агропромислової політики й продовольства Микола Присяжнюк, так і Прем’єр-міністр України Микола Азаров. Із ними матиме розмову голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, який порушить цю проблему.

У зверненні депутатів облради до Кабінету Міністрів України, яке планується обговорити на сесії, йдеться про несправедливий паритет цін. Адже вартість добрив, електроенергії, паливно-мастильних матеріалів зростає ледь не щомісяця. Натомість ціни на сільськогосподарську продукцію зменшуються. До того ще й нормативна оцінка сільгоспугідь необґрунтовано збільшується — це може призвести до нерентабельності галузі рослинництва, особливо в нинішньому неврожайному році.

В обговоренні питань, що виносяться на сесію, окрім названих, взяли участь депутати Геннадій Марич, Олег Ніколенко, Микола Савченко, Леонід Калюжний, Сергій Волков, Микола Шаламов, Микола Левченко.

За матеріалами ЗОР

 

вівторок, 17 Липня 2012 17:43 | Переглядів: 828

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]