Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Два храми села Мала Белозерка

Сьогодні в селі Мала Білозерка діє храм Великомученика і цілителя Пантелеймона. Це невелика, затишна і світла церква, що стоїть трохи віддалено від житлових будинків. Саме в ній побував під час робочого візиту по області заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі В. Бандуров. У зустрічі взяли участь голова районної ради С.Джуган та голова райдержадміністрації С.Грачов.

Після відвідин храму Володимир Володимирович поспілкувався з його парафіянами. Під час зустрічі В.Бандуров, відповідаючи на питання людей, розповів про свою роботу, родину і плани на майбутнє.

- Зараз ведемо роботу з реалізації соціальних ініціатив Президента. Це не просто слова. За ними конкретні програми, спрямовані на кожну людину в нашій країні. Крім того, під ці програми виділено певні гроші, - підкреслив Володимир Володимирович.

Настоятель храму отець Іван, у свою чергу розповів заступнику міністра про життя села і настроях людей.

- Ми 8 років чекали, коли у нашій території буде свій представник у Верховній Раді. Чоловік, ім'я якого ми знаємо і в його особі отримаємо захисника наших інтересів, - поділився з Володимиром Володимировичем настоятель отець Іван.

Крім як про будні території настоятель говорив також про історію села і його церков. У селі Мала Білозерка раніше діяло чотири храми. Всі вони були зруйновані і тільки один Христовоздвиженский частково уцілів. Саме його і вирішили відновити отець Іван і жителі села. Під час зустрічі парафіяни звернулися з проханням до В. Бандурова, підтримати їх у цьому починанні.

Виїхавши на місце храму разом з настоятелем, заступник міністра зміг особисто оцінити масштаби вже зроблених та необхідних ще робіт з відновлення церкви. Володимир Володимирович запевнив, що підтримає цю роботу і першим кроком стане проведення експертизи та розробка проекту з будівництва Христовоздвиженской церкви.

 

Для довідки:

Храм Великомученика і цілителя Пантелеймона діє з 1884 року на території села Мала Білозерка.

Церква закривалася в період гонінь на релігію.

З 1956 року відновила роботу. Знаходиться в пристосованому приміщенні


За матеріалами сайту bandurov.com

 

 

 

 

 

середа, 18 Липня 2012 14:57 | Переглядів: 1022

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]