Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Професійна освіта майбутнього

14 лютого голова районної ради Денис Калінін прийняв участь у форумі керівників трудових колективів Василівського району «Реформа професійної технічної освіти – погляд у майбутнє», що відбувся на базі Державного начального закладу «Василівський професійний ліцей». Учасниками форуму були директори закладів загальної середньої освіти та дошкільних закладів, керівники державних установ, організацій, соціальної сфери, які працюють з дітьми, молоддю, сім’ями.

Звичайно були запрошені і вельмишановні гості:головний спеціаліст Департаменту освіти і науки Запорізької обладміністрації Г.Волкова, директор науково-методичного центру Запорізької області О.Паржницький, депутат обласної ради К.Луценко, голова райдержадміністрації В. Кошеленко, Василівський міський голова Л.Цибульняк та соціальні партнери Василівського професійного ліцею - директор ТОВ «Василівський завод МК» О.Шеремет, приватний підприємець В.Щербак, Т.Мірошніченко та інші.

Захід було проведено в рамках здійснення профорієнтаційної роботи та з метою привернення уваги громадськості до популяризації робітничих професій.

В рамках проведення форуму гостям та запрошеним було запропоновано екскурсію ліцеєм, де вони відвідали майстерні та лабораторії, навчальні кабінети, гуртожиток, їдальню, актову та спортивну зали, ознайомилися з матеріально-технічною базою ліцею, переглянули творчі експозиції, виставки та майстер-класи з декоративного нарізання овочів, водіння, зав’язування шарфів, тощо.

Форум продовжила презентація директора Державного навчального закладу «Василівський професійний ліцей» Олени Палиги під час якої, були окреслені нагальні питання і проблеми саме реформування професійно-технічної освіти, залучення додаткових інвестицій для створення потужного алгоритму відновлення та модернізації професійної освіти.

Саме, презентація та окремі тези виступу керівника закладу викликали дискусію учасників форуму. Після жвавого обговорення всі учасники форуму дійшли одностайної думки: профтехосвіта – це потужна система, яка необхідна зараз і в майбутньому нашій державі.

 

 

 

п'ятниця, 15 Лютого 2019 09:34 | Переглядів: 334

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]