Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Що таке «булінг» та шляхи його подолання

Булінг – це відносно новий термін для пересічного громадянина, зміст якого кожен із нас не просто знає, а в більшості випадків стикався з цим явищем у дитинстві. 19 січня 2019 року набув чинності Закон України від 18.12.2019 року № 2657-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)».

Так, Закон України «Про освіту» доповнено пунктом, яким передбачено, що булінг (цькування) це діяння (дії або бездіяльність) учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному, сексуальному насильстві, у тому числі із застосуванням засобів електронних комунікацій, що вчиняються стосовно малолітньої чи неповнолітньої особи та (або) такою особою стосовно інших учасників освітнього процесу, внаслідок чого могла бути чи була заподіяна шкода психічному або фізичному здоров’ю потерпілого.

Від булінгу страждають і агресори, і жертви. Всі вони переживають емоційні проблеми, не вміють будувати стосунки з людьми, мають проблеми психо-емоційного розвитку. Вони потребують підтримки дорослих, які б допомогли їм розвинути здорові відношення з людьми не лише у школі, але й протягом усього їх подальшого життя.

З даною метою, сьогодні, на базі КЗ «Василівська ЗОШ І-ІІІ ст. № 1» Василівської районної ради Запорізької області відбулась нарада з керівниками навчальних закладів загальної середньої освіти району та дошкільних начальних закладів.

Крім того, у заході прийняли участь голова районної ради Денис Калінін, заступник голови райдержадміністрації Василь Зайцев та начальник відділу освіти райдержадміністрації Наталія Задорожна.

З питання «Булінг у навчальних закладах освіти району та шляхи їх подолання» доповів інспектор ювельнальної поліції Василівської ВП ГУНП в Запорізькій області А.Бульба.

Про явище булінгу в сучасному суспільстві доповіла представник Василівського бюро правової допомоги Н.Давиденко.

Роз’яснення процедури взаємодії навчальних закладів освіти району з правоохоронними органами щодо протидії булінгу (цькуванню) надав юрист КУ «Сервісний центр закладів освіти» Василівської районної ради Запорізької області А.Духонченко.

На завершення заходу директор КЗ «Інклюзивно-ресурсний центр» Василівської районної ради Запорізької області А.Нестор провела тренінг «Булінг у закладі: причини, наслідки, профілактика та психолого- педагогічна допомога».

 

четвер, 21 Лютого 2019 15:45 | Переглядів: 430

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]