Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Будівництво полігону твердих побутових відходів у Василівському районі має відповідати інтересам громади та розвитку території

Таку позицію депутати обласної ради висловили в ході засідання робочої групи з вивчення проблемних питань будівництва полігону твердих побутових відходів на території Василівського району Запорізької області, яке відбулося 20 червня.

Робоча група у складі депутатів облради Дмитра Майстра, Катерини Луценко та Романа Кузьменка, а також голови Василівської районної ради Дениса Калініна розглянула інформацію, надану запрошеними фахівцями щодо проблеми поводження з відходами на території Василівського району.

Як доповів голова Василівської райдержадміністрації Валерій Кошеленко, ситуація з утилізацією побутових відходів на території району кричуща, адже наявний полігон вже відпрацював свій ресурс і потребує реконструкції. Понад 16 тисяч тонн сміття вже знаходиться на стихійних звалищах району і надалі ситуація лише погіршуватиметься. Розпочате ж будівництво нового полігону на території Василівського району, яке ведеться Департаментом капітального будівництва ОДА на замовлення міської ради, нині зупинено.

Заступник директора Департаменту капітального будівництва облдержадміністрації Андрій Гафаров підтвердив, що будівництво полігону не ведеться. Через зміни у законодавстві, які були прийняті після початку будівельних робіт, потребує подальшої експертизи технічна документація, в тому числі, в частині оцінки впливу на довкілля. Коштом обласного бюджету виконані лише підготовчі роботи на суму у понад 4 млн.грн. Тож, зараз Департамент готує необхідні зміни в проєкт будівництва полігону.

На засіданні були присутні мешканці Василівського району, які виступають проти будівництва полігону на виділеній для цього земельній ділянці, тож члени робочої групи надали їм можливість висловити свою точку зору. В підсумку депутати визначилися з необхідністю запросити додаткові матеріали від Департаменту капітального будівництва щодо проєкту створення полігону твердих побутових відходів на території Василівського району.

Відділ комунікацій Запорізької обласної ради

 

 

п'ятниця, 21 Червня 2019 13:41 | Переглядів: 372

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]