Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Відбулась 19 сесія Запорізької обласної ради

Сьогодні заступник голови районної ради Анатолій Кравець взяв участь в пленарному засіданні дев’ятнадцятої сесії Запорізької обласної ради. На сесії депутати затвердили звіт про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Запорізької області на 2012 рік за підсумками І півріччя. Детально з результатами реалізації програми представників депутатського корпусу та громадськість ознайомив перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Ємельяненко.

Олександр Пеклушенко підбив підсумки соціально-економічного розвитку області за перше півріччя 2012 року та акцентував увагу на завданнях, що потребують концентрації зусиль всіх гілок влади.

Як повідомив голова облдержадміністрації, за підсумками першого півріччя Запорізька область посіла 4 місце в Україні за обсягами реалізації промислової продукції, а в розрахунку на одного жителя області – 3 місце. Також регіон, незважаючи на важкі погодні умови, лідирує по зростанню обсягу валової продукції сільського господарства. Цей показник у порівнянні з аналогічним періодом 2011 року збільшився на 32%.

Особливі слова вдячності Олександр Пеклушенко висловив запорізьким хліборобам, які вже завершили збір врожаю. Голова облдержадміністрації наголосив, що обласна влада докладе максимум зусиль, щоб домогтися від Уряду компенсації для сільськогосподарських підприємств, які зазнали втрат внаслідок несприятливих погодних умов у 2012 році.

У своїй доповіді голова облдержадміністрації також зупинився на питанні освоєння бюджетних коштів, отриманих Запорізькою областю в поточному році.

За підсумками першого півріччя план надходжень до загального фонду загалом по області виконано на 105,7%. Перевиконання бюджету дозволить спрямувати майже 80 млн. грн. на розв’язання найважливіших соціальних проблем регіону. З обласного бюджету на регіональні програми буде спрямовано 17 млн. грн. Так, 3,7 млн. грн. виділено на завершення будівельних робіт на насосній станції водогону «Запоріжжя – Балабино, Кушугум, Малокатеринівка», що дозволить вирішити проблему водозабезпечення населених пунктів Запорізького району. Виділяються також додаткові кошти на систему охорони здоров’я – 5,2 млн.грн. Удвічі більше коштів на організацію харчування отримають обласний дитячий психоневрологічний санаторій та обласний дошкільний психоневрологічний центр. 2,1 млн. грн. буде спрямовано на покращення матеріально-технічного стану правоохоронних органів Запорізької області.

Також за рахунок перевиконання бюджету з’явилися додаткові кошти, які будуть спрямовані на підтримку хлібопекарських підприємств області та малого і середнього бізнесу, а також на заходи по залученню інвестицій в регіон.

1,2 млн. грн. в рамках програми «Назустріч людям» підуть на фінансування заходів соціального захисту малозабезпечених громадян: ветеранів війни, праці, інвалідів тощо.

Голова облдержадміністрації звернувся до депутатів обласної влади з пропозицією підтримати ініціативу щодо введення тимчасового мораторію на надання погодження на користування надрами на території Запорізької області.

Зупинився голова облдержадміністрації і на проблемних питаннях області. Він виказав невдоволення роботою деяких голів райдержадміністрацій, керівника обласного управління охорони здоров’я. В медичних закладах області досі не вдалося ліквідувати таке ганебне явище як хабарництво, вважає очільник регіону. Олександр Пеклушенко попередив, що за прорахункиву роботі керівники владних органів будуть відповідати своїм робочим місцем.

Під час сесії обласної ради заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук прозвітував про хід виконання Комплексної програми розвитку малого підприємництва в Запорізькій області на 2011-2012 роки за підсумками 2011 року. За словами посадовця, надходження до зведеного бюджету області від діяльності суб’єктів малого підприємництва за підсумками 2011 року склали 41,5 млн.грн., що на 60,1% менше, ніж у 2010 році (121,2млн. грн.).

Одна з причин зменшення надходжень - складне та надмірне податкове навантаження на суб’єктів малого підприємництва, відсутність доступу до фінансово-кредитних ресурсів, а також недосконала законодавча база щодо державної підтримки малого підприємництва.

За даними Державної податкової служби в Запорізькій області надходження від діяльності суб’єктів малого підприємництва до бюджетів усіх рівнів склали 322,9 млн.грн. (2010 рік – 818,9).

За підсумками 2011 року Запорізька область посіла друге місце по Україні за наявністю діючих бізнес-центрів, бізнес-інкубаторів та фондів підтримки підприємництва. Крім того, у 2011 році облдержадміністрацією була поновлена робота обласної виїзної приймальні з розгляду звернень суб’єктів підприємницької діяльності.

Довідкова інформація:

За підсумками 2011 року в Запорізькій області зареєстровано 17833 малих підприємств, у 2010 році їх нараховувалося 17646 одиниць. На 10 тис. осіб населення у 2010 році в області припадало 59 малих підприємств, що на 23,3 % менше проти 2009 року.

Найбільшу питому вагу серед суб'єктів малого підприємництва представляють фізичні особи - підприємці.

За даними Державної податкової служби в Запорізькій області в 2011 році кількість діючих фізичних осіб-підприємців склала 110125 осіб, що на 3,5% менше проти показника 2010 року (114123 осіб).

Кількість фермерських господарств станом на 01 липня 2011 склала 2299 одиниць, а це - 101,1% до показника відповідного періоду 2010 року.

 

 

 

четвер, 26 Липня 2012 15:54 | Переглядів: 869

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]