Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

"Василівка, Дніпрорудне та Енергодар максимально використовують свої ресурси, але мають право розраховувати на підтримку облради і держави", - Єгор Семенков

Поточний стан розвитку базової інфраструктури та перспективи розвитку Василівки, Дніпрорудного та Енергодару оцінив перший заступник голови Запорізької обласної ради Єгор Семенков під час робочої поїздки. Серед об’єктів, які відвідав посадовець, - гімназія «Сузір’я» та дитяча музична школа у місті Василівка, полігон твердих побутових відходів Дніпрорудного та Енергодару, інші об’єкти.

Питання функціонування полігону твердих побутових відходів, який обслуговує місто Дніпрорудне, знаходиться під прицільною увагою місцевої влади. Міський голова громади Юрій Коробов та голова Василівської районної ради Денис Калінін не раз зверталися до обласної влади з приводу осучаснення та розширення полігону. Адже це - єдиний діючий полігон у Василівському районі. Без консолідованої позиції депутатів районної ради та районної державної адміністрації, підтримки з боку обласної влади реалізувати проєкт неможливо. Тому Єгор Семенков запевнив, що питання буде ретельно опрацьоване на рівні депутатів обласної ради спільно з посадовцями облдержадміністрації.

 Разом з тим, перший заступник голови обласної ради відзначив стрімкий розвиток Дніпрорудного у багатьох сферах міського господарства. Повномасштабне оновлення стосується облаштування міського скверу, майданчиків для прогулянок та занять спортом, палацу культури із прилеглою територією, що здійснюється за позабюджетні кошти. За рахунок обласного екологічного фонду в місті проводиться ремонт доріг із системою відведення стічних вод.

 На підтримку обласної влади потребують і жителі Енергодару. В 2018 році рішенням Запорізької обласної ради змінено межі та площа природно-заповідного фонду місцевого значення у місті Енергодар. Завдяки цьому, сьогодні керівники міста в особі міського голови Павла Музики, заступників, депутатів міської ради мають можливість оформлювати документацію на розширення полігону твердих побутових відходів та міського кладовища. Ці два питання вже давно гостро турбують містян та вимагають негайного вирішення.

 Крім того, цьогоріч в Енергодарі реалізовуються декілька великих інфраструктурних проєктів: здійснюється ремонт доріг за сучасними технологіями (наприклад, на вулиці Українській повністю замінюється покриття тротуарних доріжок та проїжджої частини, підземні комунікації, виконуються освітлення та благоустрій); на базі шкільного стадіону будується сучасне футбольне поле із штучним покриттям; реконструюється ігровий майданчик для дітей з обмеженими можливостями та багато іншого.

 - Під час робочої поїздки ми ознайомилися з проєктами, які реалізовуються на територіях коштом різних бюджетів, в тому числі обласного. Особлива увага - можливостям міських та районних бюджетів, адже в умовах децентралізації кожна територія повинна, в першу чергу, розраховувати на власні можливості, на можливості поповнення та раціонального використання власного ресурсу. Обласній раді необхідне розуміння, які проєкти громади здатні реалізовувати самостійно, а де необхідна допомога обласної ради або держави. Це дозволить більш якісно готувати обласний бюджет та здійснювати взаємодію з народними депутатами від Запорізької області, Кабінетом Міністрів, Офісом Президента, - прокоментував Єгор Семенков.

 

За матеріалами відділу комунікації Запорізької обласної ради

 

 

 

 

четвер, 22 Серпня 2019 14:01 | Переглядів: 538

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]