Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Візит Прем’єр-міністра України в Запорізькій області

Першу зупинку Глава Уряду зробив на КП «Водоканал», де ознайомився з результатами реконструкції Дніпровської водопровідної станції №1, а також поспілкувався з колективом підприємтва. Заслухавши в робочому порядку доповідь про стан водопостачання в області, Микола Азаров зазначив, що Уряд саме працює над такою програмою, є бачення шляхів і етапів вирішення цієї проблеми. При цьому повинна проводитися відповідна робота місцевою владою.

- Ми вимагаємо щорічно підключати від 50 до 100 тис. жителів Запорізької області до централізованих поставок якісної питної води, щоб, нарешті, відійти від такого поняття, як привозна вода, - зазначив Микола Азаров.

Він також підкреслив, що, на жаль, для жителів Запорізької області привозна вода – це звичайне явище, що є неприйнятним у ХХІ столітті.

Прем’єр-міністр запевнив, що в програмі, над якою Уряд зараз працює, обов’язково буде закладено необхідне фінансування на ці цілі.

Далі Микола Азаров ознайомився з ходом будівництва автотранспортної магістралі через р. Дніпро в Запоріжжі. Глава Уряду відвідав майданчик у Хортицькому районі на проспекті Радянському, де завершуються роботи з будівництва унікальної транспортної розв’язки, а також побував на мостовій споруді на о. Хортиця.

Як доповів голова Державної служби автомобільних доріг України Володимир Демішкан, сьогодні на будівництві запорізьких мостів задіяно 600 працівників. Активно ведуться роботи одразу на кількох об’єктах. У найближчих планах – прокладка дорожнього полотна до пілону, закупівля та монтаж вантових канатів.

- Наразі «Укравтодор» має всі можливості для проведення робіт на запорізьких мостах у повному обсязі. У разі забезпечення ритмічного фінансування будівництва на об’єкті одночасно зможуть працювати 3000 робітників, - зазначив Володимир Демішкан.

Нарощення темпів будівництва головного для Запоріжжя об’єкта – мостових переходів через р. Дніпро – Прем’єр-міністр Микола Азаров оцінив позитивно.

- Я відвідував цей об’єкт у минулому році. Приємно відзначити, що ті заходи, які ми вжили, – а саме передали його «Укравтодору» як головному підряднику та замовнику робіт, забезпечили необхідним фінансуванням – дають позитивний результат. Сьогодні ми бачимо, що маштаб робіт серйозний і плани, які ми перед собою поставили, – до кінця року відкрити рух по цьому мосту – вони цілком реальні. Також ми обговорили етапи реалізації цього проекту. Завдання, яке стоїть перед Урядом, – забезпечити ритмічне фінансування будівництва цього складного технологічного комплексу. Цей міст, дійсно, є унікальною технічною спорудою за своїми масштабами і дуже важливо, щоб ми його звели якісно та в короткий строк. Проблеми жителів Запоріжжя очевидні і необхідно з цим довгобудом завершувати, - наголосив Микола Азаров.

Глава Уряду також зустрівся з журналістами місцевих та центральних ЗМІ та більш детально зупинився на питаннях, які обговорювалися з керівництвом області під час відвідання об’єктів. Серед них є і проблемні. За словами Глави Уряду, особливу увагу було акцентовано на проблемах запорізьких металургів та аграріїв.

- Мусимо обговорити, що необхідно зробити для того, щоб мінімізувати погодні ризики для агарного комплексу. Я на це питання звертаю увагу в кожній області, яку відвідую. Адже саме погодні умови стають для аграріїв основною проблемою все частіше і частіше, - відзначив Микола Азаров.

Будівництво доступного житла, інфраструктури та соціально важливих об’єктів освіти та охорони здоров’я – ще одна тема, яка порушувалася Прем’єром і керівництвом області.

- Перед Запорізькою областю стоять важливі завдання. Обсяг розгорнутих будівельних робіт вражає. Особливо по капітальних ремонтах лікарень, шкіл. Це безпрецедентно для регіону. Є позитивні зрушення, які необхідно констатувати. І Уряд надасть необхідну підтримку, - підкреслив Прем’єр-міністр.

Зупинився Микола Азаров і на проблемі, з якою зіткнулася Запорізька область в останні дні в зв’язку з виявленням на території регіону вірусу африканської чуми свиней.

- Ми достатньо швидко та оперативно вжили необхідні заходи. Вже сьогодні буде виплачуватися компенсація за ліквідовану худобу. Люди отримають усі кошти. Я вважаю, що ми локалізуємо проблему та не допустимо розповсюдження вірусу далі. Проблема достатньо серйозна, тому і прийняті рішення були серйозними, - наголосив керівник Уряду.

Серед проблем, що потребують особливої уваги влади на даний момент, Прем’єр-міністр особливо відзначив пожежонебезпечну ситуацію, що склалася в Україні в цілому і в Запорізькій області зокрема.

- Ми закрили ліси для відвідувань та встановили цілодобовий контроль за дотриманням цієї заборони з боку людей. Тому я звернув увагу керівництва області, щоб ця тема була на контролі влади постійно, доки не спаде аномально висока температура. Також в особливо інтенсивному режимі повинні працювати заклади охорони здоров’я. Вони мусять забезпечувати усю необхідну медичну допомогу людям, які потерпають від спеки.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо можливого підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги в Запоріжжі, Прем’єр-міністр запевнив: «Ніякого підвищення тарифів у Запоріжжі не буде, ми цього не допустимо».

Найважливіше завдання на найближчі п’ять років – стимулювання розвитку вітчизняного виробництва. Про це заявив Прем’єр-міністр України Микола Азаров, який у рамках робочої поїздки до Запорізької області відвідав ПАТ «Запоріжтрансформатор». Він ознайомився з роботою підприємства, модернізацією виробництва, а також поспілкувався з працівниками заводу.

ПАТ «Запоріжтрансформатор» було обрано для відвідування невипадково: це одне з найуспішніших підприємств регіону та всієї України, входить у десятку найбільших світових виробників трансформаторного устаткування, є лідером ринку на території СНД. При цьому, вкладаючи великі кошти в модернізацію технологій, піклуючись про соціальне забезпечення своїх працівників, є гарним прикладом для інших підприємств області.

Працівники «ЗТР» зустрічали Главу Уряду з транспарантами «Розвиток економіки – основа добробуту», «Українське – це якість», «Наша мета – модернізація промисловості» тощо.

- «Запоріжтраснформатор» - це підприємство, яке знають не тільки в Україні та країнах СНД, а й у всьому світі. Я дуже задоволений тим, що тут побачив: модернізація виробництва та достатньо високі зарплати в працівників заводу. Чи це – не головні показники успішності підприємства? Також мене дуже порадувало, що особливу увагу керівництво «Запоріжтрансформатора» приділяє соціальній сфері: забезпечує працівників харчуванням, організовує доступний відпочинок, забезпечує медичне обслуговування співробітників, - зазначив Микола Азаров.

Спілкуючись з працівниками підприємства, Глава Уряду розповів їм про соціальні ініціативи Президента України, а саме – про програму «Доступне житло» та порадив їм активніше приєднуватися до програми, бо це – дійсно вигідно.

- У рамках програми «Доступне житло» держава покриває майже всі витрати за відсотковою ставкою кредиту: громадянин сплачує лише 3%, а держава – 13%. До цієї програми активно залучають житлові будинки, які збудовані мінімум на 80%, тож максимум через півроку після оформлення всіх документів людина зможе в’їхати до нової квартири, - повідомив Прем’єр-міністр України.

Також він зазначив, що з наступного року почнеться реалізація програми «Індустріальне житло», яка стосується заміни панельних будинків, які втрачають до 70% тепла і тому дуже невигідні в утриманні. Планується, що буде зводитися по 100 тис.квартир на рік, і протягом 10-15 років українці зможуть повністю відмовитися від панельних житлових будинків.

- Запоріжжя – це потужний індустріальний центр, і для нас мають дуже важливе значення всі процеси, які тут відбуваються. Зараз серед людей поширюється інформація щодо можливості скорого обвалу гривні. І я відповім: такого не буде. У 2008 році було два дуже потужні обвали, але наразі нам вдається утримувати курс та поступово відновлювати його до адекватного рівня. Ще особливо важливо, що в Україні є такі підприємства, як «Запоріжтрансформатор», які дають нам упевненість у завтрашньому дні, а також розуміння того, що в економіці все буде добре. Найважливіше завдання влади в масштабах усієї країни на найближчі п’ять років – стимулювання розвитку вітчизняного виробництва. Я переконаний, що ми - на правильному шляху! – підсумував Прем’єр-міністр Микола Азаров.

 

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

п'ятниця, 03 Серпня 2012 08:38 | Переглядів: 811

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]