Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Хортиця приймала кращих майстрів гончарного мистецтва з України

У Запоріжжі відбувся ІІІ Всеукраїнський фестиваль гончарного мистецтва «Гончарі на Хортиці», організований управлінням культури і туризму облдержадміністрації спільно з обласним відділенням Українського фонду культури та обласним осередком Національної спілки майстрів народного мистецтва України. Фестиваль тривав протягом трьох днів: з 3 по 5 серпня.

- Головна мета проведення фестивалю - це популяризація та збереження традицій народної творчості. Обласна влада активно підтримує розвиток народного мистецтва в регіоні, майстри народної творчості щорічно отримують обласні премії за розвиток культури Запорізького краю та творчі стипендії, - зазначила начальник управління культури та туризму облдержадміністрації Ірина Конарєва.

У заході взяли участь провідні майстри гончарного мистецтва із Запорізької, Полтавської, Дніпропетровської, Закарпатської, Київської областей.

На фестивалі виступали ансамбль народної пісні та побутового танцю «Оксамит», народний вокальний ансамбль «Гармонія» Палацу культури «Титан», народний фольклорний колектив «Тавричанка» Малокатеринівського селищного будинку культури, композитор та співак Анатолій Сердюк, запорізька поетеса Марина Бацило, козаки театру історичної реконструкції.

У рамках заходу також відбулись майстер-класи, виставка-продаж гончарних виробів та показ вистави кінного театру «Запорозькі козаки».

За словами Ірини Конарєвої, ІІІ Всеукраїнський фестиваль гончарного мистецтва «Гончарі на Хортиці» дав старт культурно-мистецьким заходам, присвяченим 21-й річниці незалежності України.

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

вівторок, 07 Серпня 2012 09:19 | Переглядів: 831

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]