Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Домашня логопедія

У наш час виникла необхідність підвищувати культуру сімейного виховання. Взаємодія між педагогами та батьками є найважливішою умовою для формування особистості дитина та отримання найкращих результатів у розвитку. Так, у рамках роботи КЗ «Інклюзивно-ресурсний центр» ВРР ЗО. 21 жовтня 2019 року на базі КЗДО № 4 «Струмочок» комбінованого типу ВМР ЗО відбувся логопедичний захід, присвячений Всесвітньому дню людей із вадами мовлення з теми «Домашня логопедія», який розкрив форми роботи логопедів на занятті.

Метою даного заходу було формування у батьків розуміння важливості проведення мовленнєвих ігор та вправ в домашніх умовах; ознайомлення батьків із різними видами гімнастики, які сприяють вихованню правильної вимови у дітей (пальчикова, артикуляційна, дихальна, пісочна; розвиток загальної моторики); навчити батьків правильно виконувати, а також бачити темп і рівень виконання дитини; стимулювати самоосвіту батьків; виховувати у батьків та дітей відчуття радості від спільної діяльності.

Активну участь в проведенні заходу взяли вчителі-логопеди Куропятник Н.І. (КЗДО № 4 «Струмочок» комбінованого типу ВМР ЗО), Бороздіна Г.О. та Фірсова О.В. (КЗДО № 7 «Теремок» комбінованого типу ДМР ЗО), Овдієнко Т. В. (КЗДО № 5 «Теремок» ДМР ЗО), які показали майстер-класи з досвіду роботи. Батьки разом зі своїми дітьми із задоволенням виконували запропоновані завдання, рухливі ігри.

Акцентували увагу на тому, що кращих результатів можна досягнути лише спільними зусиллями фахівців та батьків. По завершенню заходу малеча отримала солодощі, а батьки – позитивні емоції та корисну інформацію щодо профілактики мовленнєвих порушень в домашніх умовах.

Обговорення заходу вчителів-логопедів пройшло за «круглим столом», де були окреслені питання подальшої діяльності фахівців.

 

 

вівторок, 22 Жовтня 2019 08:57 | Переглядів: 228

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]