Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Олександр Пеклушенко: «Наші олімпійці – справжні герої Запорізького краю!»

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко зустрівся із запорізькими спортсменами-учасниками ХХХ літніх Олімпійських ігор у Лондоні, їх тренерами та представниками фізкультурно-спортивної громади області.

- Менше трьох тижнів тому ми проводжали наших запорізьких спортсменів до Лондону на ХХХ літні Олімпійські ігри, в яких взяли участь 204 країни світу. Від нашої області виступали 16 спортсменів, а це є показником того, що Запорізький край – це регіон спорту. Наші дівчата – Олеся Повх та Марія Ремень, завоювали бронзові медалі Олімпійських ігор з естафетного бігу 4х100 метрів, і встановили новий рекорд України! На жаль, двом іншим запорізьким олімпійцям – Віталію Наконечному та Олегу Степку, які виступали у складі чоловічої збірної України зі спортивної гімнастики, для досягнення мети не вистачило тільки одного – об’єктивності суддівства, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Керівник області нагадав, що головний олімпійський принцип – це не тільки перемога, а й сама участь у найпрестижніших змаганнях сучасності, тож ті спортсмени, які цього разу не здобули олімпійських нагород, не повинні засмучуватись: вони все одно найкращі, та є головними представниками спортивної еліти України.

Глава області пообіцяв, що обласна влада зробить все від неї залежне для всебічного розвитку спорту в Запорізькому краї.

- Ми докладемо всіх зусиль, щоб спорт у нашому регіоні планомірно розвивався. Я переконаний, що реконструкція головної критої спортивної арени області – Палацу спорту «Юність», якій ми приділяємо велику увагу, стане поштовхом для того, щоб на Олімпіаді в Бразилії після 12-річної перерви були представлені українські команди з ігрових видів спорту. А спортивних керівників усіх рангів і тренерський потенціал нашої області я закликаю активніше залучати молодь до занять у різних секціях, щоб виховати гідну зміну сьогоднішнім олімпійцям, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Після вітальної промови керівник області нагородив учасників ХХХ Олімпійських ігор та їх тренерів цінними подарунками, Подяками та Почесними грамотами ОДА.

Не залишилися без подарунків і представники влади: учасники головних всесвітніх змагань привезли їм у подарунок сувеніри з Олімпійських ігор.

 

Довідкова інформація:

27 липня – 12 серпня у Лондоні проходили ХХХ літні Олімпійські ігри, в яких взяли участь 204 країни світу. Збірна команда України була представлена 245 спортсменами, з них 16 – від Запорізької області.

Українці завоювали 20 медалей, з них шість – золоті, п’ять – срібні, дев’ять – бронзові. За підсумками Олімпійських ігор Україна посіла 14 місце.

Запоріжанки Олеся Повх та Марія Ремень завоювали бронзові медалі з легкої атлетики в естафетному бігу 4х100 метрів, встановивши новий рекорд України.

 

 

Управління справах преси та інформації ЗОДА

 

середа, 15 Серпня 2012 09:01 | Переглядів: 927

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]