Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Відбулася двадцята позачергова сесія обласної ради

Сьогодні голова районної ради Сергій Джуган взяв участь в роботі двадцятої позачергової сесії обласної ради. За ініціативи голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка на позачерговому засіданні сесії обласної ради прийнято Програму з надання цільової фінансової підтримки громадянам на перший внесок для отримання іпотечних кредитів на будівництво чи придбання доступного житла на території Запорізької області за рахунок коштів обласного бюджету.

Мета програми – підвищення рівня забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов, шляхом зменшення особистого первинного внеску громадянина для участі у реалізації соціальних ініціатив Президента України щодо здешевлення вартості іпотечного кредитування.

Загальний обсяг фінансування програми становить 500 тис. грн. за рахунок обласного бюджету. Вона діятиме до кінця поточного року.

Очікується, що взяти участь у програмі придбання доступного житла зможуть близько 20 сімей Запорізької області, які потребують поліпшення житлових умов.

- Соціальні ініціативи Президента України дуже своєчасні, в більшості громадян просто немає фінансової можливості придбати житло за стандартних умов. І саме програма «Доступне житло» дає людям можливість поступово, на вигідних умовах розраховуватись за квартиру. Але перший внесок, який має внести громадянин за квартиру, становить 25%, а це – дуже велика сума. Наприклад, у запоріжанки, яка першою взяла участь у програмі, перший внесок склав 70 тис.грн. Під час обговорення з людьми цієї програми вони часто говорили, що якби перший внесок становив хоча б 15%, вони змогли б знайти таку суму. Саме тому ми вирішили, що тепер людина буде вносити 15%, а 10% буде виділятися з обласного бюджету, на це вже закладено 500 тис.грн. Переконаний, що з таким підходом до програми зможуть залучитися значно більше запоріжців, - зазначив Олександр Пеклушенко.

 

Також Запорізька обласна рада прийняла рішення «Про заходи, спрямовані на використання регіональних мов або мов меншин, передбачені Законом України «Про засади державної мовної політики», на території Запорізької області». За рішення проголосували 79 депутатів з 81, що зареєструвалися, усього в раді 100 депутатів.

- Головна суть прийнятого рішення – зрівняти у правах людей. Моя особиста думка полягає в тому, що українська мова – це мова №1 у світі. Але не можна говорити українською задовільно. Українською можна говорити або добре, або смішно. Тому «мовний» закон зрівнює права людей, які вже говорять українською добре, і тих, які будуть говорити добре українською вже у найближчому майбутньому. Рівноправність та збалансованість – головна суть мовного закону та рішення, прийнятого Запорізькою обласною радою. Жодного тиску з боку влади, облдержадміністрації не буде на території області. Усе будуть вирішувати громади, люди на місцях, - наголосив Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

четвер, 16 Серпня 2012 13:42 | Переглядів: 788

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]