Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Вересень 2024 »
Пн   2 9 16 23 30
Вт   3 10 17 24  
Ср   4 11 18 25  
Чт   5 12 19 26  
Пт   6 13 20 27  
Сб   7 14 21 28  
Нд 1 8 15 22 29  

Електронні сервіси

Новини

Засідання робочої групи

Голова районної ради Денис Калінін, взяв участь у засіданні робочої групи з підготовки пропозицій щодо проєкту законодавчого акта про удосконалення адміністративно-територіального устрою Запорізької області під час якого, більшістю голосів було підтримано нову модель поділу районів. Засідання робочої групи відбулось під керівництвом голови облдержадміністрації Віталія Туринка та за участі першого заступника голови Івана Федорова, 

заступників голови Андрія Антонова, Марини Кудерчук, керівниці апарату Зінаїди Бойко, членів робочої групи, громадськості. Відкриваючи захід, Віталій Туринок нагадав, що на попередньому засіданні було розглянуто три варіанти моделей адміністративно-територіального устрою області, розроблені Управлінням містобудування та архітектури. Перші два передбачали створення на території області п’яти районів: Запорізького, Бердянського, Мелітопольського, Енергодарського та Токмацького або Пологівського; третій варіант – створення шести районів: Запорізького, Бердянського, Мелітопольського, Енергодарського, Токмацького та Пологівського.

– Кожен з членів робочої групи мав змогу надати свої пропозиції щодо адміністративно-територіального устрою Управлінню містобудування та архітектури. Сьогодні ми маємо остаточно вирішити питання майбутніх укрупнених районів. Обраний варіант має задовольнити перш за все потреби та очікування мешканців громад та стати основою законопроєкту щодо реформування адміністративно-територіального устрою Запорізької області, – зазначив Віталій Туринок.

Після жвавого обговорення члени робочої групи підтримали модель адміністративно-територіального устрою області, яка передбачає створення п’яти районів: Запорізького, Бердянського, Мелітопольського, Енергодарського та Пологівського.

Голова облдержадміністрації звернув увагу на те, що найважливішу роль у розвитку регіону матиме базовий рівень адміністративно-територіального устрою – об’єднані територіальні громади. Це є принциповою позицією Міністерства розвитку громад і територій, це відповідає засадам реформи децентралізації. Спільним завданням для всіх представників влади в області є розвиток спроможних громад з високим потенціалом економічного зростання, активізація взаємодії між ними, відповідно до тих критеріїв, які пропонує Уряд та Міністерство.

Підсумовуючи, Віталій Туринок подякував усім членам робочої групи за участь у засіданні.

 

За матеріалами департаменту інформаційної
діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА

 

четвер, 16 Січня 2020 14:44 | Переглядів: 225

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]