Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Незалежна і єдина – наша ненька – Україна!

24 серпня мешканці району від душі святкували 21-річницю незалежності України. Ярмарок, концерт, веселощі та конкурси – все це було на райцентрівській площі, на якій зібралося багато людей. Кожен із відпочиваючих, від найменшеньких до сивочолих бабусь та дідусів, знайшов собі розваги за смаком!

Тут можна було і у конкурсах взяти участь та виграти призи, послухати артистів з усього району, придбати шедеври наших майстрів: вишивані рушники та картини, бісерні вироби, в’язаних ляльок, прикраси, глиняний посуд та багато іншого, а також повчитися мистецтву гарного нарізання кавуна у шеф-кухаря Мгера Покрикяна.

Та найбільш очікуваною подією для всіх був вже традиційний та улюблений «Таврійський ярмарок», на якому всі міські, селищна та сільські ради району представляли свої кулінарні, артистичні та винахідницькі вміння. Чого тільки не привезли ярмаркуючі до Василівки: яскраві декорації, безліч смачних українських страв, пісні, вірші та, звісно, добірний український гумор. Кожна територія, незважаючи на цьогорічну спеку, похвасталася своїм урожаєм та для ярмарку відібрала найсоковитіші фрукти та найкращі овочі вирощені з любов’ю працьовитими руками нашого народу.

Оглядали експозиції рад голова районної ради Сергій Джуган, голова райдержадміністрації Сергій Грачов, представники культури, відпочиваючі… Першою зустрічала гостей хлібом і сіллю Підгірненська сільська рада, яка презентувала апетитну випічку місцевих господарочок: пиріжки, піцу та запашний коровай. Для присутніх співав учитель музики Підгірненської ЗОШ Ігор Волик.

Далі естафету перейняло місто гірників – Дніпрорудне. Гостей вітали мер Євгеній Матвєєв, секретар міської ради Ірина Ручка, місцеві артисти: Валентин Зборовський, Валентина Лисенко, Таміла Цимбаленко. Дніпрорудненці продемонстрували всю щедрість та гостинність українського народу, а також багатство національної кухні: борщ з пампушками, вареники, рибу, гарбузову кашу, коровай, а ще крученики, качку смажену, плов… Найбільший кавун теж був з Дніпрорудного, але виявився не їстівним та вдало прикрашав чудову експозицію міста-гірників.

Одразу за дніпрорудненцями гостинно приймала комісію Мала Білозерка. Зустрічали керівників району великим та розкішним короваєм, прикрашеним різноманітними випеченими фігурками та цифрами, котрі символізували 21-річницю незалежності України. Розважати гостей взявся знаменитий фольклорний ансамбль «Хуторяночка», який не лишив нікого байдужим від своїх пісень. Повеселивши присутніх, малобілозерчани продемонстрували диво-дерево, на якому росте все: від квасолі в банці, часнику, капусти, до бубликів, цукерок та копченого сала. Дивувала Мала Білозерка і щедрим столом на якому чого тільки не було: пиріжки, гарбузова каша, реберця, усілякі салати, фрукти та овочі, навіть були сирні мишки та випечена курочка з курчатами. Особливо вразила присутніх, не інакше, як ювелірна робота – салат, на поверхні якого маленькі пінгвіни, зроблені з чорних маслин, грали у футбол міні-їстівним м’ячем.

Щиро зустрічали гостей свята і балківчани. Сільський голова Марія Радченко привітала комісію запашним короваєм. Частувала також смаженими та духовими пиріжками, пирогами, салом, сушеною рибою, млинцями та варениками. А скільки овочів та фруктів привезли балківські трударі – на всьому ярмарку стільки не було! Для керівників району директор балківського краєзнавчого музею Валентина Гончаренко підготувала фото-звіт про виконану роботу та досягнення рідної території, який представила у формі розрізаного на скибки штучного кавуна.

Як і завжди вразила присутніх багатою фантазією оформлення страв Широківська сільська рада. Тут гостей пригощали гарбузовою кашею, печінковим тортом у формі машини, желейним тортом, оздобленим цифрами, що означали цьогорічну річницю незалежності, млинцями з різною начинкою, качкою з яблуками, пиріжками, котлетами, салом та домашніми ковбасами, і навіть були суші по-українські. Вражав і традиційний «широківський» торт з національною символікою – гербом та прапором, котрий цього року став ще більшим.

Розважали гостей юні артисти, які інсценували «Ой ходить гарбуз по городу». Народна пісня трохи зазнала змін, адже маленький Гарбуз не очікував такої пильної уваги глядачів і розплакався. А от родичі Гарбузові представилися у всій красі: шикарна краля Диня, веселі Огірочки, а також ритмічні та бадьорі красені Буряки.

А у Верхній Криниці артисти розіграли сімейну бувальщину. Гостей на «подвір’ї» зустрічав парубок (Ілля Хохлов) у солом’яному капелюсі та питався чого прийшли. Як і годиться в українській родині погукав старшого, тож до гостей першим вийшов Батько (Владислав Діденко). Маленький хлопчик, вбраний у традиційний одяг, з причепленими довгими вусами та оселедцем одразу завоював серця глядачів своїм серйозним образом та грою. Він міцно потиснув керівникам району руки та привітав усіх присутніх. Вітала гостей зі святом і красуня Дочка (Катерина Діденко).

Верхньокриничанська сільрада представила на ярмарку багатство овочево-фруктових фантазій, ароматну випічку, канапе. Юні майстри та умільці привезли з собою чимало виробів з різноманітних матеріалів, чим вкотре довели, що у Верхній Криниці підростає багато талантів.

Лугівська сільська рада приготувала для експозиції безліч усілякої смакоти. Тут була найсмачніша домашня ряжанка та випічка на будь-який смак: пиріжки смажені й духові, біляші, чебуреки, кекси, піца… Сільський голова Жорж Трипадуш пригощав гостей млинцями, домашніми ковбасами, салатами, тощо, а розважав народними піснями фольклорний ансамбль «Калинонька».

П’ятихатську сільську раду представляли юні солісти Олександр Мельник, Валерій Якименко та Євгенія Трошкіна, які заспівали жваву пісню про те, як їхня території добре розвивається, та є одна проблема – немає Інтернету! Під бадьору пісеньку затанцювало і керівництво району, тож можна сподіватися, що Інтернет у П’ятихатках з’явиться. Голова Людмила Величко вітала гостей та запрошувала до столу пригощатися чим багаті.

Степногірська селищна рада на експозиції не економила, тож накрила щедрий стіл, на якому було все, що душа забажає. Красувалися тут апетитно-засмажена парочка – гуска та гусак, рум’яніли духмяний коровай, пампушки з часничком, а найбільшою дивиною став борщ у середині великого гарбуза. Приготували степногірці і концертну програму. Для присутніх співали Марія Лукін, Тетяна Щербак, Світлана Остапчук та Аліна Чувакова.

Зустрічали гостей, котрі завітали до Кам’янської сільської ради, дві сестри-красуні у сукнях з ромашками Юлія та Альона Соколови. Дівчата привітали комісію та відпочиваючих зі святом, пригощали котлетами, пиріжками, яблуками та виноградом, а ще доброю порцією пісень, віршів та колоритного гумору. З’явилася на святі і знаменита Сердючка у виконанні Ірини Андрющенко. Розважали байками та гуморесками і Ольга Стрішко, Аліна Шахно та Сергій Іванович Семеренко. Було тут і на що подивитися, адже юні таланти представили свої різноманітні вироби: фігурки з паперу, букети з цукерок, яскраві браслети, квіти з бісеру, тощо.

Цього року порадувала Орлянська сільська рада, яка привезла на ярмарок багато кулінарних шедеврів, цікавинок та пригощань. Як і заведено, гостей на святі привітали хлібом і сіллю, запрошували до столу та частували національними делікатесами: домашніми ковбасами, «маслиновим їжачком», пиріжками та фруктами. А потім сільський голова Володимир Назаренко вручив керівникам району особливі подарунки: булаву з гарбуза та торт у формі книги з надписом «Статут Орлянської сільської ради».

Далі гостей приймала Скельківська сільська рада. Тут комісію та відпочиваючих зустрічали піснею й вітаннями, з запашним короваєм та горілочкою. Народною піснею та чарівним співом заколисував фольклорний ансамбль «Джерело».

Приморська сільська рада привезла до райцентру не тільки смаковиті шедеври та талановитих артистів, а ще й усілякі поробки місцевих майстрів та умільців. Особливо сподобалися та милували око відпочиваючих вишивані картини, портрети та ікони майстрині художньої вишивки Ірини Глушакової.

Завершувала огляд Василівка, яка цьогорік підготувала не менше дивовижних сюрпризів: кулінарні фантазії, подарунки, шедеври місцевих рукодільниць та звісно концертну програму. Гостей приймали душевно, розважали віршами й танками. Привітав усіх з головним святом країни і міський голова Сергій Лобинцев, який запрошував до щедрого василівського столу.

Родзинкою райцентру стала міні-презентація «ренесанс Новоросія», яка уявляла собою карту міста, але їстівну. Для експозиції її спеціально виготовила завідуюча міським клубом Світлана Діденко. Також василівчани презентували овочеві та фруктові фантазії, м’ясні страви, випічку: теремок, пиріжки, булочки, які так і пахли на всю площу.

Справжньою приємною несподіванкою став великий рушник, який разом до дня незалежності вишили майстер України Валентина Братищенко, майстрині, які входять в любительське об’єднання «Перлини Василівського краю»: Лілія Храмова, Лідія Карпенко, Вікторія Гармаш, Оксана Мішкова, Валентина Запара, Людмила Чепіга, Наталія Борзова та Галина Батовська. Цей рукотворний шедевр небувалої краси рукодільниці на честь свята подарували районному керівництву.

Оглянувши всі експозиції, комісії було важко обрати переможця, адже всі постаралися на славу, тож призи вручили всім територіям і перемогла дружба.

Після огляду ярмарку розпочався чудовий концерт місцевих артистів. На площі розважали дітей і присутніх Кіт, Тигр і Дракон, з якими усі бажаючі могли сфотографуватися на згадку. Поряд василівці та гості міста знайомилися з виставкою «Василівка літературна», на якій охочі до поезії відкривали для себе місцевих поетів та їхні творчі доробки.

Увечері яскравий та незабутній феєрверк осяяв небо Василівки сотнями різнокольорових вогнів. Але на цьому свято не закінчилося, адже воно у нашого народу щодня протягом 21-року, саме з того часу, як ми вибороли для України незалежність та свободу.

Анна ШАПОВАЛОВА

 

 

середа, 29 Серпня 2012 17:02 | Переглядів: 1746

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]