Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

2 автобуси та 5 комп'ютерних класів отримав район від уряду

Традиційно у серпні, напередодні нового навчального року, педагоги району збираються на вчительську конференцію, щоб визначити основні завдання і напрямки роботи на рік, проаналізувати вже зроблене та розставити пріоритети для вирішення найбільш проблемних питань у освітянській галузі. Цього року початок конференції ознаменувався приємною подією — врученням на райцентрівській площі ключів від двох шкільних автобусів для підвезення дітей до Малобілозерської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 та до П'ятихатської ЗОШ І-ІІ ст.

Голова районної ради Сергій Джуган та голова райдержадміністрації Сергій Грачов вручили документи та ключі директорам цих шкіл, відзначивши, що Державна цільова Програма "Шкільний автобус" діє на повну, адже державним бюджетом на 2012 рік на закупівлю шкільних автобусів передбачено значно більше коштів, ніж торік.

Нагадаємо, що минулого року також вдалося придбати два автобуси, але за кошти районного бюджету. Нині, щоб вирішити проблему з шкільним транспортом остаточно, необхідно ще два автобуси. Керівники наголосили, що це посильне завдання, яке вони планують вирішити у найближчий час.

Та на цьому урочистості і подарунки не закінчилися. У залі ЦКД продовжилося нагородження педагогічних колективів, які найкраще підготували свої заклади до нового навчального року.

А ще цього дня п'ять шкіл району, а саме: Балківська І-ІІІ ст., Орлянська І-ІІІ ст., дві Приморські та Тополинська ЗОШ І-ІІІ ст. отримали сертифікати на комп'ютерні класи.

Начальник відділу освіти Віталій Онищенко подякував керівництву району за підтримку і належну увагу до проблем освітян. Він висловив сподівання, що комп'ютерний парк навчальних закладів буде оновлюватися і у подальшому. Привітавши колег зі святом, Віталій Іванович детально зупинився на роботі шкіл та дошкільних за-кладів, вказавши як на досягнення педагогічних колективів, так і на існуючі проблеми.

На святі освітян був присутній заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Володимир Бандуров, який висловив присутнім свої найщиріші привітання і наголосив, що сьогодні у Василівському районі багато зроблено для розвитку педагогічної галузі. Але ще більше планується вже на найближчий час. В. Бандуров пообіцяв особисто докласти максимум зусиль для створення належних умов як для роботи, так і для навчання у школах. А це, перш за все, — теплі і світлі класи, оснащені необхідним обладнанням кабінети хімії, фізики та ін., підвезення дітей і, звісно, гідна заробітна плата вчителям. Першими ластівками у цьому масштабному проекті стануть Василівська гімназія "Сузір'я" і Степногірська ЗОШ І-ІІІ ст. На утеплення стін, покрівлі та заміну вікон сюди вже виділено понад 12 млн. грн. "зелених" інвестицій. І це, за словами Володимира Бандурова, — лише початок. Він наголосив, що влада буде робити все для того, аби підняти престиж професії вчителя і відновити ту повагу і авторитет, якою завжди вона користувалася. Адже, хто, як не вчитель формує розум, душі та свідомість юних українців, вчить мислити, висловлювати думки, мріяти.

Підсумком роботи конференції стала резолюція, у якій висвітлили основні напрямки роботи загальноосвітніх та дошкільних закладів району. Ознайомившись з нею, свої доповнення внесли і керівники ра-йону. Вони акцентували увагу педагогів на тому, щоб у школах був встановлений "БЕЗПЕЧНИЙ" Інтернет, оскільки часто-густо разом з корисною інформацією учні отримують чимало негативу через Всесвітню мережу. Особливу увагу звернули на оптимальне та ефективне використання коштів, що витрачаються на оплату за використання енергоносіїв. Не обійшли і питання медичного обслуговування у школах та безпеки учнів. Відтепер медкабінет, його оснащення і, звісно, медпрацівник — обов'язкові у кожному навчальному закладі. Звернувшись до директорів шкіл, керівники району висловили прохання відповідальніше поставитися до організації поїздок для учнів до басейну при Дніпрорудненській школі "Талант", адже там створені всі умови, аби кожен учень району міг навчитися плавати і оздоровлювати свій організм.

Сергій Грачов і Сергій Джуган і Володимир Бандуров щиро поздоровили молодих вчителів, які тільки-но влилися у педагогічні колективи шкіл, а також побажали усім освітянам району успіхів на їхній просвітницькій ниві, терпіння, наснаги і задоволення від своєї роботи.

 

Світлана Лобач

 

 

п'ятниця, 31 Серпня 2012 15:11 | Переглядів: 854

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]