Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Код до успіху — велике бажання

За статистикою районної державної податкової інспекції у 2012 році кількість людей, які вирішили відкрити власну справу зросла ще на 123. І це попри ряд складнощів, які все ж існують. Будемо відверті, по-перше — чимало паперової тяганини, по-друге — недостатній стартовий капітал, а кредити банки дають під непомірні відсотки, а по-третє — непід’ємне навантаження на заробітну плату.

З усім цим погоджується підприємець з понад 20-річним стажем Володимир Якуба — керівник виробничого підприємства ТОВ «Володимир», якого більшість василівчан добре пам’ятає ще й як колишнього керівника відгодівельного радгоспу, начальника РАПо і навіть, як мера міста.

— Володимире Яковичу, з чого все починалося? Наскільки складно було відкрити власну справу?

— У 1991 році, коли я тільки-но розпочинав підприємницьку діяльність, оформити її документально було набагато легшее, ніж сьогодні. Хто знає з чого б розпочинав нині? А на той час ми з компаньйонами заснували одне з перших у Василівці ПП «Савво», а вже у 1993 я відкрив ТОВ «Володимир», яке займається виробництвом металевої продукції: від шаф і столів до шахтного обладнання для ЗАТ «ЗЗРК» та підйомно-транспортного обладнання на трактори МТЗ та ЮМЗ. Думаю, більшість жителів району також добре знає, що у нас можна замовити виготовлення кіоску чи магазину. До речі, я якось підрахував, що сума усіх цих торговельних площ складає близько 10 тис. квадратних метрів. Звісно, ці кіоски стоять не лише на ринках Василівського району, а й у Кам’янці, Токмаку, Куйбишевському районі.

—Чи маєте свою формулу успіху?

— Вона дуже проста: велике бажання займатися власною справою і до того ж, улюбленою. Я сам за освітою інженер-механік (свого часу закінчив Дніпроптровський сільгоспінститут, а згодом отримав і економічну освіту), то ж коли відкрив це підприємство, став особисто розробляти креслення до металевих конструкцій. Мені це завжди подобалося і тепер від роботи отримую задоволення. А ще важливо те, наскільки професійні люди працюють у колективі. Нині у ТОВ «Володимир» 12 чоловік — зварювальники, слюсарі, електрики, маляри. Серед них і ті, кого сміливо можна називати наставниками. Це зварювальник Дмитро Нісікьян, слюсар Володимир Чеботарьов та енергетик, токар і фрезувальник Віктор Сердюков (на фото). Усі фахові спеціалісти і добре знають свою справу. На жаль, сьогодні обсяги виробництва дещо зменшилися, то ж довелося скоротити людей. Раніше у колективі працювало до 30 чоловік.

— Із прийняттям нового Податкового кодексу вам стало легше працювати чи навпаки?

— Дивлячись у чому. Оскільки я на єдиному податку, то раніше сплачував 10 % від загального грошового обігу, а зараз — 5 %. У цьому сенсі стало краще. Також менше стало перевірок, бо я справно сплачую усі податки. Але натомість навантаження на заробітну плату залишається непомірним. Майже 50 % ми змушені відраховувати у різні фонди та на податок. А на розвиток виробництва майже нічого не залишається. До того ж, банки не дають кредитів. Та й хто з підприємців наважиться взяти великі суми під майже 25 %, хоча й пишуть 18%?! Для порівняння, за кордоном кредитні ставки дорівнюють 5 %. Виживаємо, дякуючи домовленостям с постачальниками сировини, які погоджуються чекати два-три місяці, поки не продамо готову продукцію. І все ж — працюємо. І я вже не уявляю себе на державному підприємстві. Взагалі вважаю, що дорогу підприємництву потрібно було відкрити набагато раніше.

— Що побажаєте колегам-підприємцям?

— Міцного здоров’я, процвітання у бізнесі і головне — творчого підходу до розвитку власної справи. Адже, якщо є простір для фантазії, для нових задумів, значить на меті не лише отримання прибутку, а ще й бажання створити щось корисне для людей.

До всього вищесказаного хотілося б додати, що колектив ТОВ «Володимир» вже давно неофіційно взяв шефство над своїм добрим «сусідом» дитсадком № 2 «Малятко», Василівською ЗОШ № 3, а також часто надає матеріальну підтримку міській ветеранській організації. Це ті категорії населення, які, на думку керівника підприємства, заслуговують на першочергову допомогу. І треба віддати належне нашим підприємцям міста за те, що більшість з них завжди з готовністю допомагають вирішувати соціальні проблеми своєї громади.

 

Світлана Лобач

 

вівторок, 04 Вересня 2012 11:24 | Переглядів: 805

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]