Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Міліція: кадри вирішують все!

Життя не стоїть на місці і ми весь час знаходимося у русі. Хтось дбає про сімейне благополуччя, дітей, роботу, а про громадський мир турбується міліція, яка неухильно стоїть на сторожі правопорядку. І хоч ми частенько нарікаємо на якість їхньої роботи, але, все ж таки, у скрутну хвилину з надією набираємо «102» або ж приходимо до райвідділу, і сподіваємося, що тут допоможуть. І наші слова, добрі чи злі, міліція сприймає об’єктивно, адже нарікання – то стимул до удосконалення, а слова щирої вдячності – то найкраща нагорода.

Як підтримує громадський мир міліція у нашому районі? Про це та інше я запитала у головного правоохоронця району - начальника Василівського РВ ГУМВС України в Запорізькій області Андрія Ільгова:

- На сьогодні йде активне обговорення реформування міліції у поліцію. Що зміниться у роботі правоохоронців?

- Стосовно цього я поки що нічого не можу сказати, адже дана реформа знаходиться на стадії проектування. Наразі, відбувається підготовка до вступу у дію нового карно-процесуального кодексу, його вивчення та обговорення, модернізація, моделювання на місцях тих завдань, які будемо робити. У тому числі перераховується штатна чисельність міліції, у нашому районі, в першу чергу, слідчого підрозділу. Ми ж продовжуємо виконувати свої функції далі.

- Щодо штату міліції. Наскільки сьогодні укомплектований співробітниками райвідділ? Чи достатньо їх для підтримки правопорядку у районі?

- Однозначно недостатньо. Ми маємо великий некомплект. Особливо бракує співробітників підрозділу карного розшуку, слідчого відділу та, звісно, не вистачає дільничних. У зв’язку з цим, останні знаходяться на опорному пункті не більше трьох разів на тиждень. Цього часу, на жаль, недостатньо для взаємодії з громадянами.

- Відомо, що після війни у нашому районі штат міліції складав всього 12 чоловік і вони тримали правопорядок…

- Справа у тому, що тоді було зовсім інше суспільство. Нині, в часи незалежності, люди отримали свободу, багато різних можливостей, особливо у виборі професії. Хтось став отримувати більше грошей, хтось менше, зросла чисельність безробітних. У зв’язку з цим люди стають на шлях злочинності.

- Ми часто друкуємо оголошення райвідділу, що в міліцію потрібні кадри на постійну роботу. Люди йдуть працювати?

- Звісно, люди йдуть, але, на жаль, ті, яких би ми хотіли бачити, з вищою освітою та бажанням отримати офіцерські посади, дуже мало. Загалом, працювати у міліції хочуть жінки.

- Чи забезпечені дільничні інспектори необхідним: кімнатами при сільських радах, ноутбуками і телефонами та чи є нарікання з боку населення щодо їхньої роботи?

- Кімнати для дільничних при радах виділені, а от матеріальна база відсутня. Щодо претензій – то вони є. На жаль, нарікати у суспільстві звикли більше, аніж говорити слова вдячності. Всі претензії, головним чином, пов’язані з відсутністю дільничного у необхідний час на певній території, адже люди частіше йдуть не про злочини повідомляти, а поспілкуватися, спитати поради. При некомплекті важко виконати задачу Президента – увійти у кожну сім’ю. Території великі і охопити їх просто немає фізичної можливості. Немає у дільничного і союзників та позаштатних помічників. А співробітники міліції мають великий потенціал, хочуть допомагати людям і справді стараються!

- Андрію Анатолійовичу, чи часто повертаються на дорозслідування кримінальні справи?

- У цьому році були повернуті всього дві справи. У порівнянні з минулим роком повторність розслідування знизилася.

- Цьогорік у районі зріс рівень підліткової злочинності. З чим це пов’язано та що збираєтеся робити, щоб вплинути на ситуацію?

- При районній прокуратурі з цього приводу відбулася координаційна нарада за участю відповідних районних служб у справах дітей. Були намічені різні заходи стосовно контролю та співпраці з дітьми та підлітками, які перебувають у нас на обліку. Плануємо спільно зі службою у справах дітей провести у кожній школі зустрічі, виховні години, бесіди на такі теми як: наркоманія, алкоголізм, попередження насильства у сім’ї (щоб учні старших класів знали свої обов’язки і права), правила дорожнього руху та інші. Думаю за перший семестр встигнемо охопити всі навчальні заклади.

Проводили операцію «Літо»: контроль за продажем та вживанням алкогольних напоїв, тютюнових виробів, особливо у нічний час. Окрему увагу приділяємо і особам, які втягують неповнолітніх у п’янство.

Наразі, ми укомплектували чотирма співробітниками сектор кримінальної міліції у справах дітей, раніше їх було всього два. Також у нас працює програма за якою кожен досвідчений працівник відділу має свого «підопічного» - підлітка, котрий перебуває на обліку. Ця програма працює і допомагає багатьом дітям стати. До того ж, на обліку стоять і неблагополучні сім’ї, з якими проводимо роз’яснювальну роботу, притягуємо їх до відповідальності...

- Яка статистика виправлення дітей та повторного скоєння злочинів?

- Важко сказати напевно, адже за різний проміжок часу людина може повторювати злочини. Ми контролюємо дітей до 18 років, і багато з них потрапляє під вплив людей, які вже мають судимість. Батьки, опікуни, сусіди повинні бути дуже уважними до підростання та виховування дітей. Не допускайте аби вони обирали невірний шлях!

 

Анна ШАПОВАЛОВА

 

середа, 05 Вересня 2012 08:35 | Переглядів: 848

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]