Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Щоб і тіло, і душа були молоді!

Щороку в другу неділю вересня в Україні відзначається День фізичної культури і спорту. Державну політику у сфері фізичної культури і спорту району здійснюють відділ у справах сім'ї, молоді та спорту райдержадміністрації та комунальний заклад "Фізкультурно-оздоровчий клуб "Таврія" Василівської районної ради, який дійсно став центром розвитку фізкультури і спорту.

Фізична культура і спорт стали невід'ємною складовою соціального життя громади Василівського району. Для багатьох мешканців району заняття фізкультурою — стиль життя, який, в першу чергу, є найефективнішим засобом зміцнення їх здоров'я, ведення здорового способу життя.

Значний внесок у залучення молоді до систематичних занять спортом роблять колективи ДЮСШ КЗ "ФОК "Таврія" (директор В.Філатов) та ДЮСШ "Гірник" (директор Л. Аполосова). Філіали ДЮСШ КЗ "ФОК "Таврія" функціонують у Василівці, Степногірську, Приморському, Орлянському, Скельках, Балках, М.Білозерці.

Групи і секції ДЮСШ протягом минулого навчального року відвідували близько 600 дітей шкільного віку. З дітьми працюють тренери - викладачі фахівці високого професійного рівня. Серед них С.Алхутов, Л. Багмет, А.Канюченко. Серед вихованців ДЮСШ є немало чемпіонів і призерів Запорізької області. Вони включені до складу обласних юнацьких та молодіжних збірних команд і захищають честь області на державному рівні.

Фізична культура і спорт — невід'ємна частина загальної освіти. Протягом минулого навчального року уроки фізичної культури і спорту в школах відвідували 6032 дитини. Проводилась районна комплексна спартакіада серед школярів. За її підсумками перше командне місце і перехідний кубок отримав учнівський колектив Дніпрорудненської школи «Світоч». В галузі освіти працюють дійсні професіонали. Серед них В.Зелінський з М.Білозерської ЗОШ, В.Вандишев з Василівської гімназії «Сузір'я», Р.Бадова з Дніпрорудненської школи «Світоч». На базі Степногірської ЗОШ (директор О.Кваша) культивуються національні види спорту, що сприяє патріотичному вихованню молоді.

Неабияку популярність фізична культура і спорт мають серед студентської молоді у Василівському коледжі та Дніпрорудненському індустріальному технікумі. Уроки фізкультури відвідують понад 1000 студентів.

На базі навчальних закладів створені студентські команди, які є постійними учасниками районних, обласних змагань, спартакіад. Керують кафедрами фізичної культури у навчальних закладах усім відомі фахівці фізичної культури і спорту О. Шевченко, М. Шмендель.

У районі реалізується немало цікавих іноваційних проектів. І один із них — дитячо-юнацька футбольна ліга, яка працює з 2004 року. В ДЮФЛ — 2012 беруть участь 6 дитячих та 8 юнацьких команд із загальною кількістю 250 учасників, які представляють Василівку, Дніпрорудне, Приморське, Орлянське, Скельки, Балки, М.Білозерку. Особливістю цього проекту є те, що він реалізується при фінансовій підтримці районного та місцевих бюджетів.

Триває робота по зміцненню фахівцями фізичної культури і спорту сільських територій району. Як приклад — Скельківська сільська рада, де рішенням сесії з 1 січня ц.р. введено штатну одиницю фахівця з фізичної культури і спорту на території ради.

Уваги заслуговує і реалізація обласного проекту «Запорізький стадіон-2012», завдяки якому протягом 2008-2012 рр. на покращення матеріальної бази фізичної культури і спорту району залучено близько 2 млн. грн. інвестицій.

Василівський район — постійний учасник комплексних обласних спартакіад. На даний час в обласній спартакіаді «Хто ти, майбутній олімпієць?» серед сільських школярів район посідає ПЕРШЕ місце, а в обласній спартакіаді — ТРЕТЄ.

Прикладом організації фізкультурно-спортивної діяльності за місцем роботи громадян може слугувати ЗАТ «ЗЗРК».

Активну участь у фізкультурно-спортивному русі бере громадськість району. Серед них Є. Власенко, Н. Пархоменко, О. Ошурков, А. Бородай, С. Артеменко з Василівки, Є. Шепель з Тополиного, М. Сідоркін з Балок, О. Перебийніс з Приморського.

У районі активно діє громадська організація «Василівська районна федерація футболу». Завдяки її роботі проводяться чемпіонат Василівського району з міні-футболу; змагання на Кубок з футболу — "Кубок Перемоги"; чемпіонат району з футболу. І участь у них беруть до 200 мешканців Василівщини.

У галузі фізичної культури і спорту є немало проблемних питань, але напередодні свята їх вирішення перенесемо на щоденні, робочі будні. А сьогодні за порозуміння, активну життєву позицію щиру подяку висловлюю і надсилаю найкращі побажання всім спортивним аматорським колективам: збірним жіночій і чоловічій командам району з волейболу, збірній команді району з футболу.

Добрих слів заслуговують ветерани фізичної культури і спорту: Г. Мандичев, Л. Коваль з Василівки, О. Купрін, В. Філіпьєв з Дніпрорудного, Л.Папуча з Скельок.

Дякую усім, хто своїми справами, життєвою позицією, матеріальною і фінансовою підтримкою сприяє розвитку фізичної культури і спорту у Василівському районі. Вітаю усіх з святом і бажаю успіхів та нових перемог у спорті і житті!

Володимир ПРІНЬ
начальник відділу у справах сім'ї,
молоді та спорту РДА

 

п'ятниця, 07 Вересня 2012 16:21 | Переглядів: 900

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]