Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

СВЯТО В ЗАМКУ

Ви повинні бути щасливими, жити у багатій і квітучій країні, радіти кожному дню! А ми, дорослі, допоможемо здійснитися вашим мріям — з такими словами звернувся кандидат у народні депутати України Володимир Бандуров до юних учасників свята «Замок скарбів», яке відбулося за його сприяння минулої суботи у замку Попова. По-справжньому сімейне свято зібрало минулої суботи гостей на всі смаки.

Розважальне піратське шоу, виступи хореографічних та вокальних колективів ЦКД, катання на конях, змагання з армреслінгу, стрибки на батуті та надувні гірки… Прихильники ж сатири і гумору насолоджувалися оригінальною виставкою робіт Міжнародного конкурсу карикатур "Василівські веселини", а поціновувачі народної творчості отримали задоволення від огляду вишитих рушників, сорочок-вишиванок, ляльок-мотанок, виробів з бісеру...

Що може бути краще, ніж відпочинок зі своїми дітьми, коли на мить сам поринаєш у дитинство і радієш участі у різноманітних конкурсах? Володимир Володимирович Бандуров на власному досвіді знає, як розважити дітвору, адже сам батько трьох синів. Тож запропоноване ним свято було пронизане пригодницьким духом, бажанням позмагатися і показати себе.

До речі, цікаво, що 19 вересня більше ніж у 40 країнах світу святкують Міжнародний день наслідування піратам. І якщо він проходить так само весело, як тієї суботи у Василівці, то варто його зробити традиційним і для нашої території. Принаймні, таке побажання висловлювали учасники свята. А вони прибули майже з усіх населених пунктів району. Більшість дітлахів ретельно підготували костюми і атрибути піратського життя. То тут, то там чулося символічне "йо-хо-хо!", а ще маленькі пірати з інтересом розглядали один у одного дивакуваті "татуювання", порівнюючи, у кого ори-гінальніше. Конкурси і змагання додавали дух боротьби і вносили свою родзинку у святкове дійство.

— Ми приїхали з Тополиного і не жалкуємо, — говорить вчителька Тополинської ЗОШ Жанна ШКОЛОВА. — Приємно, що не забули і про сільських дітей, що організатори свята надали автобуси, подарували дітям таку чудову казку. Хотілося б, щоб такі заходи стали традиційними, адже дітворі після літніх канікул так не вистачає духу пригод (на фото: Жанна Школова з сином Женею та донькою Лізою).

Діти стали активними учасниками театралізованого шоу «Замок скарбів», в якому заробляли свої піратські піастри, шукали скарби і отримували довгоочікувані подарунки. Найцікавішим, на думку глядачів, став оригінальний і видовищний конкурс костюмів, у якому, як і годиться, переміг один з найспритніших та найхитріших піратів — Джек Горобець. Саме цей пірат отримав головний приз. Володимир Володимирович щиро поздоровив чарівного (інакше не скажеш) "Джека Горобця" і наголосив, що діти — це найголовніший скарб кожної країни і треба створювати для них найкращі блага, підтримувати юні таланти і розвивати творчі здібності — головне завдання влади.

Щиро вітав учасників свята голова райдержадміністрації Сергій Грачов, який завжди активно підтримує подібні заходи.

Естафета вручення нагород перейшла до переможців Міжнародного конкурсу карикатур "Василівські веселини" і його голови — василівського художника Олександра ЗІНОВ'ЄВА:

— Хоча конкурс проходить лише вдруге, він набирає обертів, — сказав Олександр. — Цьогорік у ньому взяли участь 130 художників із 38 країн світу. Компетентне журі уважно розглянуло 520 робіт і визначило переможців у двох номінаціях. На жаль, не всі з них змогли приїхати, але ж імена цих художників назвемо: у номінації "Замок" І місце присудили Володимиру Семеренку з Росії (Санкт-Петербург), ІІ - Юрію Галіакбарову (Львів), ІІІ місце у Юрія Кособукіна (Київ). Окремим призом від Василівської міської ради нагородили Борислава Станковича з Сербії, а від адміністрації замку приз отримав Віктор Голуб Також спеціальний приз буде відправлено Махмуду Ешонкулову (Узбекистан).

У номінації "Відпочинок і розваги" золотим призером став Валентин Георгієв (Болгарія), срібним — Олексій Кустовський (Україна), бронзу віддали Амрозьє Борта (Румунія). Приз від міськради заслужив Трайко Попов (Болгарія), а від адміністрації замку — Олег Гуцол (Україна). Спеціальний приз журі віддало Геннадію Назарову (Україна).

— Я переконаний, що у нашого конкурсу є майбутнє і щиро вдячний усім його учасникам, а також тим, хто мене підтримав, і особливо кандидату у народні депутати Володимиру Бандурову та районній владі.

На самій же виставці глядачі уважно розглядали кумедні карикатури, впізнаючи у деяких з них, можливо, моменти з власного життя, а іноді — суспільні вади.

Біля одного зі стендів я поспілкувалася з безпосереднім учасником конкурсу художником Юрієм Діденком:

— У «Василівських веселинах» беру участь вперше. Тут виставлено шість моїх робіт. До участі у цьому конкурсі мене спонукала велика наполегливість і копітка праця його організаторів. Думаю, якщо спрямувати всю цю енергію і задум у потрібне русло, можна вирішувати навіть суспільні проблеми. Недарма ж раніше у пошані були такі сатиричні журнали, як «Перець», «Крокодил», де за допомогою сатири і гумору по суті «виховували» дорослих людей. Роботи карикатуристів часто відображають проблеми суспільства. І всім нам потрібно навчитися їх не тільки бачити, а й самим змінюватися на краще.

А зі сцени лунала весела музика, яка зібрала у коло чарівних вокалісток з гурту «Фльор» (Світлана Діденко). Звуки духового оркестру під керівництвом Григорія Чижика огорнули присутніх мелодіями минулих літ, ну а естрадна музика знову повертала у реальність.

Кандидат у народні депутати Володимир Бандуров не прощався з юними земляками, а щиро говорив їм «До побачення», адже всі присутні на святі впевнені — попереду нові зустрічі, нова робота, нові плани і нові досягнення. Адже попереду — спільна праця на благо громади Василівщини.

Час пролетів непомітно. Стіни срібного віку вкотре зібрали гостей різних уподобань. Веселий вихідний добігав кінця, залишаючи присмак приємної втоми і відчуття цілковитого задоволення.

Світлана ЛОБАЧ

За матеріалами газети «НТ»

 

четвер, 13 Вересня 2012 10:48 | Переглядів: 896

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]