Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

І знову про гроші

З першого вересня в Ощадбанку розпочиналася реєстрація тих вкладників, дані про яких не було внесено до "Реєстру вкладників заощаджень громадян", а також актуалізація тих вкладників, дані про яких внесені до "Реєстру вкладників заощаджень громадян" та які отримали у 2008 році компенсацію в повному обсязі.

Більш детально про те, що необхідно зробити вкладнику у першу чергу для отримання своїх грошей та чи існують складнощі у роботі банківських відділень, розповідає керуючий територіально-відокремленим безбалансовим відділенням філії «Запорізьке обласне управління АТ «Ощадбанк» Дмитро ТРИЧЕВ:

— Тим вкладникам, чиї дані ще не були внесені до "Реєстру...", необхідно здійснити реєстрацію. На першому етапі потрібно зателефонувати на "гарячу телефонну лінію" за номером 0-800-212-000 (безкоштовно) чи (044) 364- 21-21 (за тарифами Укртелекому) або заповнити спеціальну форму в розділі "Інформація для вкладників Сбербанку колишнього СРСР" на сайті Ощадбанку і отримати час та дату реєстрації своїх даних. Після реєстрації вкладника запросять до найближчого відділення Ощадбанку для отримання Національної картки, на яку, в разі прийняття відповідних рішень Кабінету Міністрів України, в майбутньому буде зараховано компенсацію. Для отримання Національної картки вкладник при собі повинен мати паспорт громадянина України або документ, що його замінює, чи паспорт громадянина України для виїзду за кордон та копії відповідних сторінок паспорта; довідку про присвоєння ідентифікаційного номера та її копію; ощадну книжку за компенсаційним рахунком, а за їх відсутності — ощадну книжку за вкладами Сбербанку колишнього СРСР.

— Чи буде продовжено актуалізацію тих вкладників, дані про яких внесені до Реєстру та які отримали у 2008 році компенсацію в повному обсязі?

— Так. Для цього, зателефонувавши на "гарячу телефонну лінію" або заповнивши спе-ціальну форму в розділі "Інформація для вкладників Сбербанку колишнього СРСР" на сайті Ощадбанку, або відправивши відповідне SMS-повідомлення вкладник отримає час та дату актуалізації своїх даних. Після реєстрації вкладника запросять до найближчого відділення Ощадбанку для отримання Національної картки, на яку, в разі прийняття відповідних рішень Кабінету Міністрів України, в майбутньому буде зараховано компенсацію. Для отримання Національної картки вкладник при собі повинен мати ті ж документи, що і для реєстрації вкладників, дані про яких не було внесено до "Реєстру вкладників заощаджень громадян".

— Якщо громадяни змінили місце проживання, чи зможуть вони отримати свою тисячу?

— Отримати компенсаційну тисячу зможуть усі громадяни України, незважаючи на те, що вони змінили місце проживання, або взагалі нині проживають за кодоном. Головне, щоб вони мали ощадну книжку за компенсаційним рахунком або ощадну книжку за вкладами Сбербанку колишнього СРСР і на той час проживали в Україні.

— Місяць тому до редакції зверталися люди зі скаргою на те, що їм доводиться вистоювати у черзі поки отримають гроші. Як сьогодні з чергами у банку?

— В середньому за день у Василівському відділенні Ощадбанку обслуговуються близько 70 вкладників, які прийшли по тисячу. Інша річ, що більшість з людей приходить не на свій час, а дещо раніше, і таким чином іноді створюють чергу. Але вона не виходить за межі приміщення і досить швидко просувається. Принаймні, скарг зараз немає. Тому велике прохання до вкладників з'являтися до відділення банку у призначений день та час, щоб не створювати незручностей собі та іншим вкладникам.

— Жителі сіл запитують, чи будуть спеціалісти Ощадбанку виїжджати до сільських рад (як це було при актуалізації даних), щоб провести реєстрацію вкладників?

— Поки що таких виїздів не плануємо, ос-кільки реєстрація, на відміну від актуалізації, яка проводиться тільки до кінця цього року, не "прив'язана" по строках. Тому люди можуть спокійно реєструватися у будь-який день.

 

четвер, 13 Вересня 2012 12:48 | Переглядів: 879

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]