Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Відбулася колегія райдержадміністрації

12 вересня голова районної ради С.В.Джуган взяв участь в роботі колегії Василівської райдержадміністрації. Засідання проводилось на базі Дніпрорудненської спеціалізованої школи «Талант» під головуванням С.В.Грачова. В заході взяли участь заступник міністра економічного розвитку і торгівлі В.Бандуров, керівники відділів та управлінь райдержадміністрації, керівники територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади району, правоохоронних органів району, органів місцевого самоврядування, представники ЗМІ.

Були розглянуті два життєво важливі питання: про організацію утилізації твердих побутових відходів на території району та про стан роботи органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування щодо зниження рівня злочинності на території району.

Начальник відділу житлово-комунального господарства райдержадміністрації Микола Пуцак проінформував присутніх про ситуацію, що склалася на сьогодні з утилізацією твердих побутових відходів:

- За рік населенням та промислово - господарським комплексом створюється близько 25,1 тис. тонн ТПВ, з яких централізовано збирають та здійснюють захоронення лише 13,5 тис. тонн, або 53,8 % від загальної кількості. Решта - вивозиться стихійно, складується на екологічно небезпечних сміттєзвалищах, які забруднюють ліси, річки, придорожні смуги, лісопосадки. Існуючі полігони свій ресурс майже вичерпали. Тому один із пріоритетів районної влади – вирішення цієї екологічної проблеми, зменшення шкідливого впливу побутових відходів на навколишнє природне середовище та здоров’я людей.

Як зазначив голова РДА, шляхів розв’язання є кілька. Рекультивація полігону, що знаходиться на території Верхньокриничанської сільської ради, виділення додаткової площі для встановлення сортувальної лінії та створення єдиного районного полігону з вивезення ТПВ із введенням єдиного тарифу на вивіз сміття. Всі ці проекти потребують залучення великих коштів та часу, але роботу потрібно розпочинати.

Керівники Дніпрорудненської та Василівської міських, Степногірської селищної рад доповідали з питання щодо стану злочинності на підвідомчих територіях. Так, Дніпрорудненський міський голова Євгеній Матвєєв наголосив, що ця проблема актуальна для міста, особливо підліткової злочинності, вживання пива, крадіжок на дачних ділянках, тощо. Виконком міськради накреслив декілька напрямків в роботі щодо попередження злочинності на території міста й профілактики правопорушень, як серед дорослого населення, так і серед неповнолітніх. До цієї роботи активно долучилися працівники навчальних закладів і установ, міський відділ міліції, міська громадська організація «Фенікс».

Степногірський селищний голова Ірина Кондратюк зазначила, що на рівень злочинності в селищі впливає відсутність опорного пункту міліції:

- Щоб доїхати до нас за викликом, міліції треба певний час, але ж їхня присутність потрібна негайно! Якщо у нас буде опорний пункт – з правопорядком стане краще. До того ж у Степногірську піднявся рівень народжуваності, є багато молоді… І нам дуже потрібні будинок культури і спортивний зал, щоб відкрити тут гуртки та секції, залучити цю молодь, бо вони проводять своє дозвілля на зупинках та у кафе.

Сергій Грачов наголосив, що найближчим часом питання буде вирішено позитивно і закликав керівників територій всіляко сприяти правоохоронним органам, надавати їм підтримку.

Звернувся до присутніх і начальник райвідділу міліції Андрій Ільгов, який прокоментував зазначені проблемні питання щодо злочинності та правопорядку у районі, а також закликав звертатися та співпрацювати з правоохоронцями:

- Ті питання, які були озвучені, викликають хвилювання. Тенденцій та причин, котрі привели до такого стану – багато. Боротися з дитячою злочинністю правоохоронці самотужки не можуть, тож прошу, в першу чергу, батьків приділяти більше уваги вихованню своїх дітей. Що стосується дачних кооперативів, то саме вони складають 40 % від усіх скоєних злочинів у районі. В цьому році по факту крадіжки овочів та фруктів з дачних ділянок порушено 36 карних справ. І роблять це дві людини! Суд не вважає, що за крадіжку винограду чи помідорів людину треба відправляти за грати, тож вона, вийшовши з райвідділу, знову йде на дачі. Ми робимо все, що в наших силах і навіть більше, але є проблема – якщо порівняти нинішню міліцію району з тією, що була 5 років тому, то від неї лишилося всього 28 % особового складу.

З усіх розглянутих на колегії питань були прийняті відповідні проекти розпоряджень. Громада теж повинна долучатися до вирішення таких важливих питань, як екологія та правопорядок, адже нам жити у цьому суспільстві, у навколишньому середовищі. Ми повинні дбати про природу та громадський мир, попереджати проблеми завчасно, а не очікувати коли вони переростуть у лихо.

 

 

п'ятниця, 14 Вересня 2012 14:04 | Переглядів: 806

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]