Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Рятівники завжди напоготові

Ми ніколи не знаємо, чого чекати сьогодні, адже в приємні та неприємні ситуації потрапляємо, зазвичай, випадково і зовсім не очікувано. Трапляється різне: не відчиняються двері, виникає пожежа, або ж на зимовій рибалці людина опиняється на дрейфуючій крижині… Саме у таких випадках нашими спасителями та помічниками стають рятувальники, які відважно та сміливо йдуть крізь вогонь, лід і воду, рятуючи наші життя.

Інколи, здається, що ці люди наділені надзвичайними здібностями саме для того, щоб допомагати іншим, виконувати свою важливу місію.

Цього понеділка "мнсники" відзначають своє професійне свято - День рятівника. Як готуються рятувальники до свята у нашому районі та як проходять їхні нелегкі будні? Про це та інше розповів редакції начальник служби цивільного захисту у Василівському районі ГТУ МНС України в Запорізькій області, підполковник Володимир Кіндрат:

- Перші згадки про пожежну частину у нашому районі є ще з 1922 року. З того часу вона зазнала змін, була реорганізована у Службу цивільного захисту, та наші функції і завдання не змінилися, а навпаки їх стало більше. До нас телефонують не тільки повідомити про пожежу, а й у всіх можливих надзвичайних ситуаціях. Ми завжди швидко реагуємо на виклики, тож постійно перебуваємо у повній готовності прийти на допомогу.

Цього року врятували 13 людей на льоду, виявили близько 130 вибухонебезпечних предметів часів Великої Вітчизняної війни. Наші підрозділи залучалися при підтопленні с. Широке, пориву центральної водомережі у м. Дніпрорудне, усунення наслідків нещодавніх буревіїв, також гасили пожежу в садах біля с. Приморське, контролювали безпеку на воді під час проведення відкритого кубку Запорізької області з аквабайку, та багато іншого.

- Скільки у районі рятувально-пожежних частин?

- Всього частин три: 15- та 16-ДРПЧ у Василівці (Андрій Мураткін) та Дніпрорудному (Анатолій Замула), а також 6-ППП у Степногірську (Геннадій Андрощук). Особовий склад служби цивільного захисту налічує 86 чоловік: 30 - у Василівці, 41 - у Дніпрорудному та 15 - у Степногірську. Загалом, у частині щодобово на чергування заступають 17 чоловік.

Весь колектив працює злагоджено і добре, кожен працівник старається бути ініціативним, корисним та бере активну участь у життєдіяльності служби. Особливо хотів би відзначити пожежного рятівника Павла Лиходіда з 15-ДРПЧ. Окрім того, ми плідно співпрацюємо з місцевою владою, населенням, підприємцями, з відділом з питань надзвичайних ситуацій РДА та особисто з його начальником Віталієм Гузенко. Є співпраця і з навчальними закладами, ось збираємося провести у школах бесіди та виховні години на різноманітні теми що стосуються правил безпеки життя. Отак разом і долаємо усі негаразди!

- Як будете святкувати?

- У понеділок проведемо зібрання, урочисто привітаємо зі святом працівників та ветеранів служби. Завітають до нас і представники місцевої влади.

Напередодні свята щиро вітаю всіх колег-рятівників та наших ветеранів (Юрія Коноваленка, Олександра Батовського, Юрія Макаренка, Віктора Кірєєва, Костянтина Глухого, Олександра Бабака, Анатолія Лоцмана, Олександра Желуденка та Анатолія Завгороднього). Бажаю міцного здоров'я, успіхів та всього найкращого! І щоб надзвичайних ситуацій траплялося якомога менше, а ми всі жили в безпеці!

 

Анна ШАПОВАЛОВА

 

п'ятниця, 14 Вересня 2012 17:15 | Переглядів: 868

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]