Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Яке воно навчання в музичній школі в сьогоднішніх реаліях в умовах карантину?

В умовах національного карантину всі заклади освіти припинили заняття. Більшість шкіл і вишів перейшла на дистанційне навчання. Це стосувалося і музичних шкіл Василівського району. Здавалося б, в епоху поширення новітніх технологій організувати дистанційне навчання не є проблемою, проте виявилося не все так просто.

Те, як відбувалося навчання залежало від кожної конкретної школи. Від того, наскільки швидко школа змогла перебудувати свою роботу в режим он-лайн, наскільки учасники освітнього процесу мали якісний доступ до Інтернету та як вміли ним користуватися. Поряд з цим, дистанційне навчання відкрило нові можливості перед педагогами. Викладачі та учні вчилися працювати та проводити он-лайн уроки в форматі Messenger, Viber, Instagram тощо. Учні записували відео своїх занять та надсилали викладачам для аналізу. Викладачі сформували групи у застосунку viber, працювали над переведенням начального матеріалу у цифровий формат та надсилають учням для опрацювання.

Цікаво, що, попри карантинні обмеження, мистецькі конкурси та фестивалі проводяться, але в онлайн-режимі. Для цього конкурсанти відправляють свої готові матеріали або записані на відео виступи та посідають призові місця. Так учні КСМНЗ «Малобілозерстка ДМШ» ВРР ЗО прийняли участь в міжнародному шоу-фестивалі талантів «Za Грай entertainment Fest Весна – 2019», (12-14.04.2020 м.Запоріжжя) та ІІІ Відкритому Міжнародному Багатожанровому учнівському та студентському конкурсі митців «Чарівні фантазії» (15-17.05.2020 м.Бердянськ). За результатами журі у складі провідних музикантів вокального та інструментального жанрів, музично-громадських діячів України учні КСМНЗ «Малобілозерстка ДМШ» ВРР ЗО зайняли відповідно 1 та 3 місце у номінації «вокал»: Ковш Анастасія, Сибільова Кіра, Пешеходько Артем (викладач Губіна Л.О.). У номінації «інструментальний жанр» - 1 місце(баян) Єцкало Юлія, Воловенко Олексій (викладач Димна Л.О.), 1 місце, 3 місце (Фортепіано) Пешеходько Артем (викладач Сердюк С.В.).

У Відкритому регіональному онлайн-конкурсі мистецтв «Олімп Талантів» м. Полтава в напрямку інструментальне мистецтво – жанр клавішні інструменти ІІ місце зайняли вихованці КСМНЗ «Дніпрорудненська ДМШ» ВРР ЗО Білоконь Вікторія, Шепель Тимофій (викладач Нікітченко Ю. А. Чекають на свої результати і вокалісти Довгаль Дар’я, Бабіч Ярослав, Окопна Софія (викладач Селіванова М.О.), що приймали участь у Всеукраїнському вокальному фестивалі –конкурсі «Голос рідного краю» м. Запоріжжя.

«Карантин – це час випробувань для дітей, батьків та вчителів. Це час, коли ми всі по-новому вчимося спілкуватись. До того ж набутий досвід дистанційного навчання став повштовхом експериментувати, пробувати нові форми навчання. Це хороший час, коли можна пройти навчання в рамках підвищення кваліфікації в будь-якій формі, можна попрацювати над якоюсь педагогічною проблемою, зайнятися підготовкою матеріалів до атестаці. Зокрема, педагоги КСМНЗ «Дніпрорудненська ДМШ» ВРР ЗО пройшли онлайн навчання в КЗ «Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» ВРР ЗО, отримали сертифікати з підвищення кваліфікації за видом вебінар (дистанційно) з різних напрямків.

Всі учасники освітнього процесу в мистецьких школах звикли до особливої атмосфери, сумують за «живим» спілкуванням і з нетерпінням чекають повернення до шкіл. Здоров’я всім нам та терпіння!

 

 

четвер, 04 Червня 2020 15:27 | Переглядів: 523

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]