Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Крок назустріч здоров'ю

Якісна медицина — територіям. Це повинно бути одним із пріоритетів у роботі влади. Ми сподіваємось, що народний депутат від нашого округу буде приділяти увагу якісному медичному обслуговуванню. А медики районної лікарні ось вже місяць ведуть профілактичні обстеження по населених пунктах. Днями вони побували у Златополі.

У призначений час, о 14-й годині, до ФАПу стали сходитися люди. Фельдшер Тетяна Кобиляцька повідомила, що зранку вже чимало селян телефонували і з'ясовували, чи буде прийом, тож слід очікувати «наплив». І дійсно, через деякий час приміщення заповнилося пацієнтами. Люди, переважно пенсійного віку, займали чергу — хто до терапевта, хто до окуліста, хто на аналіз крові… Словом, прийом розпочався.

Одними з перших прийшли Лідія Степанівна Бабай, Тетяна Іванівна Сорокопуд з чоловіком Миколою Васильовичем та Федір Іванович Скрипник.

— Як вам така організація профогляду? — запитую у них.

— Дуже зручно, — відповідають наперебій. — Іноді за необхідності їздимо у Дніпрорудненську лікарню (туди най-ближче) і нерідко чуємо: «Ви повинні обслуговуватися у Скельківській». Але ж там є не всі спеціалісти. Такий виїзний профогляд особливо зручний для нас, оскільки і кардіограму зроблять, і зір перевірять і кров на аналіз візьмуть. Їхати навіть у сусіднє село не в кожного є здоров'я. Он жінка з паличкою, ледь сюди дійшла. А таких у селі чимало.

Відчинилися двері, і запросили пацієнта до окуліста. Цьогорік лікар приїхала з новим приладом — індикатором внутрішньоочного тиску, який використовується для раннього виявлення глаукоми (його перевага у тому, що обстеження проводиться без контакту з роговицею, через повіки).

Як відзначила лікар Оксана МОРОЗ (НА ЗНІМКУ), цей прилад лікарні подарувала Василівська міськрада під час святкування Дня міста Василівки, тож тепер якість обслуговування пацієнтів зросла.

Та, на жаль, навіть найсучасніші прилади не в силах повернути втрачене здоров'я. Особливо, якщо раніше лікування не проводилося вчасно. Ось одному з пацієнтів лікар говорить, що в його оці відбулися незворотні процеси, тож, швидше за все, потрібне довгострокове лікування і не виключена інвалідність. Чоловік з сумом розповідає, що у його сім'ї вже два інваліди є — син у інвалідному візку (інвалід І групи), дружина ледве ходить, бо ноги хворі… Лише він ще фізично у змозі щось робити, але ж от біда — майже нічого не бачить…

І такі сумні історії лікарям розповідають майже всі пацієнти. Медики щиро співчувають людям. І раді б допомогти, але ж, як мовиться, лікар не Бог і робить лише те, що в його силах. Говорять також, що головна причина — згаяний час. Саме для виявлення хвороби на ранній стадії й проводять профілактичні огляди.

— Сьогодні на прийомі у Златополі бригада наших лікарів (терапевт, кардіолог, невропатолог, гінеколог, окуліст і лаборант) здійснила 115 профоглядів, — розповідає заступник головного лікаря ЦРЛ Світлана Колесник. — У тому числі зробили 18 кардіограм, 17 лабораторних обстежень. Кожен з пацієнтів отримав необхідні призначення і рекомендації. За результатами аналізів крові, декому лікування призначимо пізніше. Прийшовши до нас на прийом, людина зробила крок назустріч своєму здоров'ю, за яке ми будемо тепер боротися всі разом. Попереду у нашої бригади ще 18 виїздів у різні населені пункти району, де кожен пацієнт зможе отримати консультацію фахівців і необхідну медичну допомогу. Тож потурбуйтеся про своє здоров'я і приходьте на профогляд.

 

Світлана ЛОБАЧ

 

 

понеділок, 24 Вересня 2012 10:53 | Переглядів: 924

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]