Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Круглий стіл - влада і громадськість у виборчому процесі - 2012: аспекти взаємодії

На базі Василівського районного управління Пенсійного фонду України за ініціативи Запорізької облдержадміністрації відбулося засідання «круглого столу» за темою: «Влада і громадськість у виборчому процесі – 2012: аспекти взаємодії». В заході взяли участь перший заступник начальника управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації М.Горідько, представник Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення в Запорізькій області В.Кучугурний, начальник відділу адміністрування державного реєстру виборців апарату облдержадміністрації С.Масюков, керівники району та закладів соціальної сфери, керівники провідних районних партійних та громадських організацій, журналісти друкованих видань Василівського, Оріхівського, Камянсько- Дніпровського та Михайлівського районів, телебачення.

Відкрив захід голова райдержадміністрації С.Грачов. Він поінформував присутніх про загальну суспільно - політичну ситуацію в районі напередодні виборів. Наголосив, що районна влада веде конструктивний діалог з усіма суб’єктами виборчого процесу, намагається забезпечити чітке дотримання норм чинного законодавства та загальнолюдських принципів моралі у ході підготовки до виборів. Роботи з оснащення виборчих дільниць здійснюються у відповідності до графіка ЦВК. Головне - забезпечити на території району чесні, прозорі, дійсно демократичні вибори.

Голова районної ради С.Джуган долучився до аналізу стану підготовки до виборів. Зазначив, що саме на органи місцевого самоврядування покладено завдання надати всебічне організаційне сприяння суб’єктам виборчого процесу, забезпечити належне оснащення приміщень виборчих дільниць, встановлення відеоапаратури тощо.

Учасники «круглого столу» розглянули питання щодо взаємодії влади та громадськості у виборчій кампанії 2012 року, питання громадянської ідентичності у виборчому процесі, основ забезпечення чесності та прозорості виборчого процесу, проблемні питання використання у виборах ЗМІ. С.Зубченко, кандидат соціологічних наук, ознайомив присутніх з основними положеннями проекту Концепції гуманітарного розвитку України до 2020 року.

Дискусію присутніх викликало питання щодо місця та ролі соціальних ініціатив Президента України у забезпеченні діалогу між владою та громадськістю. Також представники партійних осередків висловили своє бачення розбудови громадянського суспільства, визначили коло проблемних питань в цій сфері, вирішення яких потребує активного втручання влади.

Обговорення питань, спілкування учасників заходу пройшло в атмосфері толерантності, взаємоповаги і цікавого взаємообміну де в чому зовсім протилежними думками і поглядами.

Підводячи підсумки «круглого столу», голова райдержадміністрації С.Грачов наголосив: «Як бачимо, громадянські інститути сьогодні мають дуже велике й важливе значення в розбудові держави. Тому наше спільне завдання - влади та представників громадськості - об’єднати владу та суспільство на основі принципів демократії, зростання свідомості та взаємовідповідальності за прогрес і розвиток громадянського суспільства».

 

Відділ внутрішньої політики РДА

 

 

середа, 03 Жовтня 2012 15:24 | Переглядів: 663

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]