Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Віктор Янукович: «Дніпровська ГЕС – це одна з головних енергетичних споруд, побудованих у ХХ столітті»

4 жовтня, Президент України Віктор Янукович перебував із робочою поїздкою в Запорізькій області, в рамках якої взяв участь у церемонії введення в експлуатацію Ботієвської вітрової електростанції ВАТ «ДТЕК», ознайомився з будівництвом запорізьких мостів, а також привітав жителів області з 80-річчям ДніпроГЕСу.

В урочистостях з нагоди 80-річчя з дня введення в експлуатацію Дніпровської ГЄС взяли участь голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, народні депутати України, урядовці, депутати обласної та міської рад, представники громадських та неурядових організацій.

- Ювілей ДніпроГЕСу – це свято не тільки для Запорізького краю, а й для всієї України, адже це одна з головних енергетичних споруд, побудованих у ХХ столітті. Саме зведення ДніпроГЕСу дало поштовх для створення у Запоріжжі потужного промислового центру. Завдяки його появі були вирішені проблеми з судноплавством, водопостачанням, зрошуванням територій. А головне – саме ДніпроГЕС і нині забезпечує електроенергією Донецько-Криворізький промисловий район, - зазначив Президент.

У своєму виступі Віктор Янукович також акцентував увагу на перспективах розвитку країни та окреслив ключові завдання влади.

- Ми розширюємо географію економічних відносин і зараз налагоджуємо систему співпраці з Південною Америкою та країнами Азії. Ми можемо покращити економічні показники саме за рахунок збільшення товарообігу. Незалежно від виборів, які наближаються, та їх результатів, країна повинна зберегти послідовність впровадження програм та реформ, які вже реалізуються, - повідомив Президент.

За його словами, зараз головне завдання влади – це розвиток реального сектору економіки, створення нових робочих місць та забезпечення запоріжців гідною зарплатою, адже тільки конкурентоспроможний ринок праці – це запорука успішного розвитку країни.

Вітаючи запоріжців з 80-річчям ДніпроГЕСу, Глава держави нагородив кращих працівників Дніпровської гідроелектростанції.

- Я щиро вітаю всіх працівників ДніпроГЕСу, а також усіх запоріжців з цією видатною датою. Переконаний, що й у подальшому професіоналізм, старанність та працелюбність будуть служити на благо України, - наголосив Президент.

Під час робочої поїздки Віктор Янукович мав нагоду поспілкуватися з представниками громади обласного центру, а також звернутися до запоріжців з короткою промовою.

- У нас з вами давні та довірчі стосунки. Я завжди відчував вашу підтримку, і сьогодні ми з вами також разом. Я хочу вас запевнити: владна команда, котра сьогодні працює в країні, ніколи вас не ошукає та не зрадить. Це команда професіоналів і ми працюємо на майбутнє України, - звернувся до запоріжців Президент.

Під час спілкування запоріжці мали можливість поставити запитання Президенту України. Одне з них стосувалось екологічних проблем обласного центру.

- Питання екології будуть вирішуватися, коли ми з вами розбудуємо економіку і будемо достатньо заробляти коштів, щоб вкладати їх у розв’язання екологічних проблем. Сьогодні ситуація в державі стабілізується. 3-й рік поспіль в країні зростають соціальні стандарти, підвищуються заробітна плата, пенсії. Країна розбудовується. Зводяться мости, будуються дороги, аеропорти. Ми вас не підведемо, ми зробимо так, щоб наші діти жили краще, ніж ми! Ми збудуємо сильну країну, яку будуть поважати в світі!, - запевнив запоріжців Президент України Віктор Янукович.Віктор Янукович мав нагоду поспілкуватися з представниками громади обласного центру, а також звернутися до запоріжців з короткою промовою.

 

Довідкова інформація:

 

Дніпровська гідроелектростанція - найбільша на півдні України. Це п’ятий і найстаріший ступінь каскаду гідроелектростанцій у державі. Вона забезпечує електроенергією Донецько-Криворізький промисловий район. На основі ДніпроГЕСу у Запоріжжі було створено металургійний, хімічний і машинобудівний промислові комплекси.

Будівництво Дніпровської ГЕС було розпочато у 1927 році. Перший гідроагрегат введено в експлуатацію 10 жовтня 1932 року, а у 1939 році стали до ладу всі 9 гідроагрегатів станції загальною потужністю 560 тис. кВт. Зі спорудженням греблі, що на 50 м підвищила рівень води у Дніпрі, відкривався водний шлях для суден.

18 серпня 1941 року після прориву німецьких військ у районі Запоріжжя гребля ДніпроГЕС була підірвана. У 1944 році розпочалося відновлення гідроелектростанції. Перший агрегат було введено в експлуатацію у березні 1947 року. У 1950 році став до ладу останній 9-й гідроагрегат відродженої електростанції. 22 квітня 1972 року було розпочато будівництво другої черги Дніпровської ГЕС. У 1974 році було введено в експлуатацію перший гідроагрегат, а у 1981 році станція вийшла на повну потужність.

Середньорічне виробництво електроенергії Дніпровською ГЕС становить 4008 млн кВт при напорі 34,3 м.

 

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

п'ятниця, 05 Жовтня 2012 07:41 | Переглядів: 870

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]