Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

"Услада Ериставі" або Як наші ярмаркували

Запоріжці відзначили День рідного міста. Центральною подією святкування 242-річчя обласного центру вже традиційно стало проведення Покровського ярмарку. Участь у найяскравішому дійстві взяли тисячі жителів та гостей Запоріжжя. Активними учасниками святкових подій були і василівці. До Покровського ярмарку готувалися старанно, тому й представили себе гідно.

Загалом же, за повідомленням управління у справах преси та інформації, на Покровський ярмарок аграрії та кращі місцеві виробники привезли 208 машин з продукцією: 20 тонн м’яса, 9 тонн олії, 70 тонн зерна, 43 тонни овочів, 23 тонни фруктів, 20 тонн борошна, понад 40 тисяч штук яєць, 4,5 тонни меду... Запоріжці активно купували продукцію і у наших земляків: ТОВ «Бекон-Січ», АФ «Лан», ПП Алієв, ПП Малакута, ПП Добруля...

Загалом Покровський ярмарок-2012 був насичений на сюрпризи та рекорди. Вже традиційно презентували величезний — 242-кілограмовий (на честь річниці Запоріжжя) торт.

Запоріжці встановили ще один рекорд України — приготували найдовшу (100-метрову!) домашню ковбасу, яка смажилася на сковороді діаметром у 2 метри.

А місцеві кухарі готували за власними рецептами та пригощали козацьким кулешем, якого наварили майже 300 кг!

Василівщина — яскрава перлинка у коштовному обрамленні Запорізького краю. Ніби у казці, посеред Запоріжжя виник Василівський замок, із лицарями, та головне із господарями — графом Поповим і його дружиною Оленою Ериставі (на знімку).

Граф із дружиною пригощали хлібом-сіллю та знов винайденим коктейлем "Услада Ериставі" всіх гостей. А до нашого замку завітали мер Запоріжжя Олександр Сін, губернатор Олександр Пеклушенко та голова облради Павло Матвієнко. Граф із дружиною та керівники району Сергій Грачов і Сергій Джуган, мер Василівки Сергій Лобинцев гостинно запросили гостей, розповіли багато (на знімках): про проведений нещодавно у нашому райцентрі Міжнародний конкурс карикатуристів "Василівські веселини" і ознайомили з кращими карикатурами, продемонстрували роботи народних умільців — вишивальниць, вироби декоративно-прикладного мистецтва, юних гончарів — вихованців гімназії "Дивосвіт". І представили туристичну привабливість регіону: "Ренесанс Новоросії" — грандіозний проект по створенню великого культурно-туристичного центру.

Для гостей виступили кращі артисти району: народний фольклорний ансамбль "Хуторяночка" із Малої Білозерки із керівником та душею колективу Ольгою Червоненко; із Дніпрорудного завітало тріо "Співочий колорит"; порадували своїм співом випускниця Василівської музичної школи Олександра Резнік і вокальний ансамбль "Флер" під кері-вництвом Світлани Діденко.

Я вперше побував на такому ярмарку. Враження — незабутні! Побачив, як люди тягнуться до спілкування — щирого і відкритого, люди бажають прекрасного. Дух єднання запоріжці продемонстрували і під час флеш-мобу, коли і дорослі, і молодь, і малеча, — всі разом узялися за руки та в один голос привітали рідне місто з Днем народження. Зі сцени запоріжців привітав голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко. Насамперед, очільник обласної влади передав святкові вітання запоріжцям від Президента України Віктора Януковича, а також поділився із земляками планами на майбутнє: «У мене є одна давня мрія — побудувати у Запоріжжі метро. Щоправда, є одна умова. Це буде можливим тільки тоді, коли в обласному центрі буде мільйон жителів. Отже, за вами — мільйон, а за мною – метро!»

Впевнений: кожен, хто пройшов багатими рядами з продукцією місцевих виробників, хто хоч на хвильку зупинився біля вишитих рушників та ляльок-мотанок, помилувався творінням художників і гончарів, відчув гордість за свою країну, за її талановитих майстрів, за її уміння працювати і відпочивати. Тут панувало добро, і частинка його обов’язково потрапила у серця всіх.

 

Ярмаркував Данил БЕЗРУКОВ

 

 

вівторок, 09 Жовтня 2012 13:31 | Переглядів: 904

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]