Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Ефективне функціонування СУОП на підприємстві – відсутність травматизму

Профілактика нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань є одним із пріоритетних напрямів роботи Фонду соціального страхування України. Заходи, які здійснюють страхові експерти з охорони праці,  спрямовані на запобігання нещасним випадкам, усунення загрози здоров’ю працівників, викликаної умовами праці. Система управління охороною праці (СУОП) – це частина загальної системи управління організацією, яка сприяє запобіганню нещасним випадкам та професійним захворюванням на виробництві, а також небезпекам для третіх осіб, що виникають у процесі господарювання, і включає в себе комплекс взаємопов’язаних заходів, спрямованих на виконання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці.

У 2020 році Василівським відділенням управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області проводилася активна робота щодо опрацювання та впровадження системи управління охороною праці на підприємствах. Роботодавцям та спеціалістам з охорони праці безкоштовно надавалися: нормативно-правові акти з охорони праці, консультації, допомога у розробленні інструкцій з охорони праці, положень та інше. За показниками ефективного функціонування системи управління охороною праці на підприємствах Василівського району в 2020 році одним із кращих підприємств щодо створення безпечних та нешкідливих умов праці слід відзначити приватне мале виробничо-комерційне підприємство «Ассоль».

Для попередження виробничого травматизму та професійної захворюваності на ПМВКП «Ассоль» на високому рівні проводяться превентивні заходи, а саме: на інформаційних стендах з охорони праці в кабінеті охорони праці та куточках з охорони праці в кожному підрозділі розміщена інформація для зручності і постійного нагадування про те, що про здоров’я і безпеку на робочих місцях працівник повинен дбати завжди, постійно дотримуватись правил та інструкцій з питань охорони праці. Встановлений двоступеневий оперативний контроль за станом охорони праці: I ступінь здійснюють щоденно керівники структурних підрозділів; II ступінь контролю – перевірка спеціалістом служби охорони праці проводиться 2 рази на місяць. За результатами перевірок інженером з охорони праці складаються приписи. У повному обсязі фінансуються витрати на заходи з охорони праці, що передбачені колективним договором підприємства. Найважливішим показником ефективного функціонування системи управління охороною праці є відсутність на підприємстві випадків травмування працівників та виникнення хронічних професійних захворювань завдяки постійному контролю за станом охорони праці на підприємстві та забезпеченню належних безпечних і здорових умов праці на кожному робочому місці.

Згідно зі статтею 13 Закону України «Про охорону праці» роботодавець повинен забезпечити функціонування системи управління охороною праці, в опрацюванні і створенні якої зможуть допомогти безкоштовно в сервісному пункті з надання консультативних послуг з питань профілактики нещасних випадків, охорони праці та соціального страхування Василівського відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області за адресою: вул. Театральна, 10, м. Василівка, Запорізька область, 71600; тел.: (06175)72071.

 

 

четвер, 28 Січня 2021 12:13 | Переглядів: 192

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]