Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Паліативна допомога: створення відділення на базі КНП «Михайлівська багатопрофільна лікарня»

Сьогодні в країні зростає потреба в якісній паліативній допомозі. МОЗ України ухвалило наказ "Про удосконалення організації надання паліативної допомоги в Україні", який  направлений на створення сучасної системи надання паліативної медичної допомоги дорослим і дітям. Паліативні хворі – це пацієнти, які страждають на злоякісні новоутворення, ВІЛ-інфекцію/СНІД, вроджені вади розвитку, серцево-судинні, неврологічні, респіраторні та інші прогресуючі захворювання та посттравматичні стани, що не можуть бути вилікувані сучасними і доступними методами. 

Паліативна допомога — це вид медичної допомоги для людей із серйозними хворобами. Завданням цього типу допомоги є полегшити симптоми і зменшити страждання від серйозної хвороби та покращити якість життя як пацієнта, так і його сім’ї й близьких.

Голова районної ради Олена Здор провела нараду за участю голів Василівської, Михайлівської та Дніпрорудненської об'єднаних територіальних громад та головних лікарів медичних закладів цих територій.

На цей час у Михайлівці вже створено стаціонарне відділення паліативної допомоги на 6 ліжко-місць, яке має медперсонал, що пройшов підготовку з паліативної допомоги відповідно до вимог МОЗ України. Окрім того, після отримання відповідної ліцензії на медичну практику у найближчому майбутньому заплановано створення мобільної бригади для організації виїзного надання паліативної допомоги.

Головний лікар КНП «Михайлівська багатопрофільна лікарня» Іван Гайдаржи звернувся з пропозицією до керівників територій розширити розмір території обслуговування населення з їх допомогою, та можливістю заручення у підтримці й розвитку цього напрямку медичної допомоги.

Також, за результатами наради прийнято рішення провести зустріч представників всіх медичних ланок новоствореного району з метою визначення механізму надання якісних послуг в розрізі профільних спеціалізацій.

 

 

 

 

середа, 17 Лютого 2021 12:48 | Переглядів: 309

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]