Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

У Запоріжжі презентовано «Книгу пам’яті України. Інтернаціоналісти»

В обласній державній адміністрації відбулася презентація 23 тому «Книги пам’яті України. Інтернаціоналісти», яку провів голова обласного об’єднання Української спілки ветеранів Афганістану Олександр Наметченко. Від імені голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка з довгоочікуваним виходом книги ветеранів-інтернаціоналістів привітав голова облради Павло Матвієнко.

- На жаль, Олександр Пеклушенко не зміг взяти участь у презентації книги, бо зараз вирішує дуже важливі проблеми регіону в Києві. Але він просив передати свої вітання та пообіцяв, що обласна влада завжди буде опікуватися ветеранами-інтернаціоналістами, - зазначив Павло Матвієнко.

За словами Олександра Наметченка, цьогорічне видання книги значно відрізняється від попереднього.

- Над цією книгою ми працювали три роки, вона значно доповнена в порівнянні з минулим виданням. У створенні книги брали активну участь районні об’єднання нашої спілки та обласний військовий комісаріат, а її видання стало можливим завдяки облдержадміністрації та облраді, які виділили кошти. Якщо в попередньому виданні була інформація лише про тих інтернаціоналістів, кого було призвано від Запорізької області, то в новому є інформація про всіх загиблих учасників, їхні фотокартки, а також про тих, хто вижив, чого не було в попередньому виданні, - повідомив Олександр Наметченко.

За його словами, «Книга пам’яті України. Інтернаціоналісти» поширюватиметься не тільки на території області, а й по всій Україні. Олександр Наметченко сподівається, що завдяки цій книзі ветерани-інтернаціоналісти зможуть знайти тих, з ким вони разом служили, це для них дуже важливо.

- Ця книга є гідним продовженням серії, яка видається по всій Україні. Звісно, є недопрацювання: список неповний, бо в нас немає доступу до документів КДБ, а також ми не отримали інформацію з Пенсійного фонду. Але до 25-річчя виведення військ з Афганістану ми обов’язково це виправимо і вийде оновлене видання. Сподіваюсь, нам і цього разу сприятиме обласна влада, - зазначив Олександр Наметченко.

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

четвер, 25 Жовтня 2012 09:22 | Переглядів: 700

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]