Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

У граніті, у бронзі, у серцях…

26 жовтня, з самого ранку, небо потонуло у важких, вологих хмарах, зриваючись на дрібний дощ, ніби там, десь на небесах, вшановували пам'ять героїв Великої війни. Війни, що відлунює у серцях кожного з нас відголосками болю і гордості. Василівка традиційно відзначала вже 69-у річницю визволення рідного краю від фашистських загарбників.

Урочистий мітинг відкрив Василівський міський голова Сергій Лобинцев. Теплі слова привітань прозвучали від кандидата в народні депутати України по 79 одномандатному виборчому округу Володимира Бандурова, голови РДА Сергія Грачова та голови районної ради Сергія Джугана. Ветеранів та жителів міста привітали голова районної ради ветеранів Віктор Живиця та районний військовий комісар Сергій Білодід.

Кожен з них бажав ветеранам, учасникам війни міцного здоров'я та дякував за мужність і самопожертву як на полі бою, так і в тилу. Всі дякували за те, що нині ми можемо жити у мирі, а наші діти мають щасливе дитинство.

Керівники району відзначили учасників бойових дій Євдокію Микитівну Біду та Федора Андрійовича Стадніка і вручили їм ордени "За заслуги перед Запорізьким краєм" ІІ ступеня.

За доброю традицією, вже багато років поспіль у день визволення Василівки на райцентрівській площі юні призовники приймають символічну естафету військової слави від ветеранів Великої Вітчизняної. Незабаром вони підуть до лав Української армії і стоятимуть на варті миру і спокою нашої держави. На згадку про такий пам'ятний день ветерани подарували майбутнім захисникам Вітчизни фотоальбоми. У добру путь їх благословив благочинний Василівського округу, настоятель Свято-Петропавлівського храму протоієрей Валерій Галущенко.

Вшановуючи пам'ять полеглих у боях, василівці схилили голови у хвилині мовчання. Тисячі квітів лягли до підніжжя Меморіалу слави загиблих воїнів, де відбулася поминальна панахида. Провів її протоієрей Валерій Галущенко. У пам'ять про наших визволителів навколишню осінню тишу пронизав гучний військовий салют…

Святкування Дня визволення продовжилося у міському парку, на "солдатському привалі". Усі охочі мали можливість пригоститися смачною кашею та випити фронтові 100 грамів. Неповторну атмосферу створювали духовий оркестр Центру дитячої та юнацької творчості і туризму, фольклорний ансамбль "Струни серця".

У ЦКД відбувся вокальний конкурс молодих талантів "Золота осінь". Гран-прі конкурсу виборола Вікторія Плюйко. Усіх конкурсантів нагородили призами — м'якими іграшками. А на головній площі відбувався парад військової техніки і кожен зміг детальніше дізнатися про історію створення та застосування військових машин.

Увечері василівчан радували місцеві аматори сцени. А о дев'ятій вечора нічне небо спалахнуло святковим салютом. Та не встигли василівці перевести подих, як зі сцени залунали пісні у виконанні популярної естрадної співачки Наталії Валевської.

Довго ще не стихала музика над Василівкою. Люди відпочивали і радувалися святу. Навіть невблаганна осіння погода розбадьорилась і вже не сумувала, а навпаки, святкувала разом з усіма.

Данило БЕЗРУКОВ

 

 

середа, 31 Жовтня 2012 13:21 | Переглядів: 999

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]